Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

В.О. на TV Daewoo chassis CP-102S- подгъв отгоре.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 13, 2013 18:10    Заглавие: В.О. на TV Daewoo chassis CP-102S- подгъв отгоре. Отговорете с цитат

Телевизора е Daewoo chassis CP-102S. Процесор TDA12020H1/N1F01, памет 24C16, схема за В.О. LA7848. Дойде с хориз. черта. При огледа видях, че липсва парче от схемата за В.О. Премерих обичайните неща- пулсации, напрежения и. т. н. и сложих нова схема. Пуснах и с появяване на високото напрежение новата инт. схема буквално гръмна и стана като оригиналната. Захранването на +B e в норма явно, по метода на импулсите за отопление. При свалена инт. схема за В.О. на нея на краче 6 идва 38V. Засега не се решавам да слагам друга. Каквото премерих около вертикалното няма проблем. Като даде хоризонтална черта тя не е разпъната до края на кинескопа, но смятам, че е заради неработещата вертикална схема. Засега съм в задънена улица. Ако някой може да подскаже нещо. Благодаря предварително!

Последната промяна е направена от ivankrivodol на Вто Авг 20, 2013 23:28; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Май 13, 2013 19:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето ТУК колегите са дискутирали по същия въпрос .Не е стигнато до конкретно решение но на последната страница колегата Станоев е посочил грешка в схемата и е дал насоки.
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 13, 2013 20:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Все още не съм прочел темата от линка на Пепи, но докладвам за промяна- оправих вертикалното, донякъде. Дотук се оказа, че причината за гърменето на инт. схема е кондензатора C310:

И казвам оправил донякъде, понеже сега вертикалното работи, но има отгоре подгъв около 4 пръста. На практика съм подменил всички кондензатори вече (във вертикалното), но без резултат, а доста от тях наистина са за подмяна- имат сериозни отклонения- около 50% от стойността, но въпреки това подгъва просто не се промени изобщо- все едно, че тия кондензатори нямат влияние на тая развивка. Утре ще продължавам, ама вече съм сериозно озадачен...

Нещо странно, което може би е свързано с настоящата ми тема:
получих имейл, че имам ЛС. Понеже бях убеден, че като вляза във форума ще прочета съобщението, и изтрих всички писма от пощата си в АБВ, които смятах, че няма да ми трябват (включително и писмото, че имам ЛС), изтрих ги и от кошчето на пощата. Каква беше изненадата ми като влязох във форума: няма ЛС! Не знам какво става...
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Май 13, 2013 22:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Оправи си заглавието че който и да види "проблем" там изпитва неистова нужда да прати темата в кошчето.
Чети темата, за която са ти дали линк и тогава философствай.
За личното - ако някой ти е пратил и след това си го е изтрил преди да го прочетеш - така става. Може и да е сбъркал.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 17, 2013 21:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Телевизора го ремонтирах, но със забележка- подгъва си остана, но изчезва след загряване- зависи от температурата наоколо, но се движи в рамките на 4-8 мин. Май не писах по- горе, но телевизора имаше и разтягане по хоризонтал и възглавница, която не се поддаваше на регулиране, както и хоризонталния размер и май почти всичко свързано с регулиране по хоризонтал. Проблема се оказа в самата закупена инт, схема- явно менте. Днес ми дойдоха две други- сложих едната и положението се промени- вече всички регулировки работят, обаче достатъчен хоризонтален размер получих чак след добавяне на кондензатор паралелно на C402 и окъсяване на L402. Подгъва на студено обаче не се промени, въпреки поголовната смяна на всички кондензатори и проверка на съпротивления (някои и смених). След проба от 6 часа смятам, че работи нормално (след "подгряването").
П.С. не знам защо пиша този последен пост, но се надявам да послужи на някой...
П.П.С. - Освен това открих, че в схемата има и грешка, която не е съвсем безобидна. По- нататък, ако имам възможност ще я покажа тук.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети