| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gencho Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 21, 2013 10:24 Заглавие: Свързване на домофон |
|
|
Здравейте,
Най-простата схема на домофонна уредба трипроводна е следната:микрофон на етажен домофон свързан с говорител входен домфон,говорител етажен домофон с микрофон входен домофон.Общ проводник етажен домофон плюс,общ проводник входен домофон минус.
Сегашните трипроводни разговорни уредби са с общ проводник минус
горе и долу и електретен микрофон.
Въпросът ми е след като и горе и долу се подава по общия проводник минус къде се подава плюса.
Моля за проста ел.схема на домофонна уредба с общ проводник минус. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 21, 2013 10:44 Заглавие: |
|
|
| Към разговорната част в таблото при входа ! |
|
|
 |
gencho Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 21, 2013 12:33 Заглавие: |
|
|
| Благодаря,но не разбирам.А микрофона горе как ще захраниш като е подаден само минус. Може ли проста ел.схема на свързване |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
|
|
 |
gencho Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Май 21, 2013 14:09 Заглавие: |
|
|
| Въпросът е по-скоро теоретичен.Но да вземем напр.домофонна уредба "Балканбит".Имам монтажна схема и съм монтирал Балканбит,но не разбирам електрическата схема в централата,какво става и по каква схема става.От една схема може да се разбере много |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 21, 2013 16:29 Заглавие: |
|
|
Слушалката не е просто захранена, а е включена в обща схема с таблото (и централата) - предусилвател, крайно стъпало и т.н. Не съм отварял, за да видя как точно е направено в този модел, но това е в общи линии при домофоните.
Някога имаше едни детски телефончета, май Белоградчик ги правеше. С 10-ина метра двупроводен кабел. Всяко телефонче със собствено захранване от 4,5V батерийка. Вдигаш слушалката и завърташ шайбата - звъни отсрещното. Той вдига и говорите. Завърташ шайбата при спусната слушалка, звъни твоето телефонче. Няма електроника - само два прекъсвача, зумер, слушалка и батерийка. Опитай се да си представиш схемата. Добър замисъл за постигане на максимален ефект, на ниска цена! _________________ http://www.youtube.com/watch?v=yqoy8aGFRAU |
|
|
 |
gencho Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 22, 2013 8:54 Заглавие: |
|
|
| emil74 написа: | Слушалката не е просто захранена, а е включена в обща схема с таблото (и централата) - предусилвател, крайно стъпало и т.н. Не съм отварял, за да видя как точно е направено в този модел, но това е в общи линии при домофоните.
Някога имаше едни детски телефончета, май Белоградчик ги правеше. С 10-ина метра двупроводен кабел. Всяко телефонче със собствено захранване от 4,5V батерийка. Вдигаш слушалката и завърташ шайбата - звъни отсрещното. Той вдига и говорите. Завърташ шайбата при спусната слушалка, звъни твоето телефонче. Няма електроника - само два прекъсвача, зумер, слушалка и батерийка. Опитай се да си представиш схемата. Добър замисъл за постигане на максимален ефект, на ниска цена! |
Благодаря,не ми върши работа.Смятах,че форума е за специалисти.Ще попитам другаде |
|
|
 |
|