|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
daz Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 22, 2013 18:35 Заглавие: Помощ относно обяснение за схема |
|
|
Здравейте. Бих искал да попитам някой, който има желание и разбира ако може да ми обясни една схема. Трябва ми за курсова работа нещо като обяснителна записка. Откъде идва напрежението, през къде минава, за какво са транзисторите специално в схемата, кондензаторите също, как се активират диодите, подава ли се запушващ сигнал, който спира светенето на диодите докато не им дойде отново реда за какво е диода D1 и защо е отделен от останалите, има 6 редици общо диоди, от които по 2 редици са вързани към транзистори, за какво тогава са останалите 3 транзистора. Нещо такова трябва да представлява записката. Не карам никого на сила да обеснява. Просто питам ако някой има желание, ако може да ми помогне с обяснението на конструктивната част на схемата, а иначе самата тя представлява светлинна вълна, образувана от диоди и има потенциометър, чрез който може да се регулира бързината на светването на диодите и се захранва от 9V батерия. Ето я и нея:
(извинявам се, ако не съм уцелил правилния раздел)
http://prikachi.com/images/152/6138152D.png |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nassto Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 22, 2013 20:27 Заглавие: |
|
|
Верно ли не знаеш за кво е светодиода D1  |
|
|
 |
daz Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 22, 2013 20:43 Заглавие: |
|
|
| Той свети постоянно.. Интересуват ме другите работи, които изредих |
|
|
 |
ianko... Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 23, 2013 1:29 Заглавие: |
|
|
| T1,T2,T3,C1,C2,C3,C4,VR1,R1,R2,R9,R10,R13 и R14 представляват многофазен мултивибратор. T4,T5 и T6 са електронни ключове с товар от D2 до D25. Добре е да почетеш малко. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|