Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема за TV Кристал HD44840A50

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hellcreep
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 25, 2013 16:00    Заглавие: Търся схема за TV Кристал HD44840A50 Отговорете с цитат

Добър ден
От известно време с помощта на един познат се опитваме да оправим стария ми телевизор Кристал. Платката на която е 'процесора' се е скапала доста стабилно защото батерията се беше разтекла навсякъде и т.н. та сега познатия ми ме помоли да му намеря схема на тази платка за да може да види елементите и стойностите им за да може да подменим всичко. Направил съм няколко снимки на платката които може да видите по-долу. както вече съм споменал става дума за HD44840A50. Моля ако имате схема или някакви препоръки как да оправим нещата ще съм много благодарен. От сантиментална стойност се захванах с тоя телевизор и много ми се иска да го подкараме отново.
http://i178.photobucket.com/albums/w244/hellcreep/IMG_0093_zpsb6d9fd57.jpg
http://i178.photobucket.com/albums/w244/hellcreep/IMG_0095_zpsfb95311b.jpg
http://i178.photobucket.com/albums/w244/hellcreep/IMG_0096_zpsfd96a58c.jpg
http://i178.photobucket.com/albums/w244/hellcreep/IMG_0098_zps8861f80c.jpg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 25, 2013 16:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам, че ще те разочаровам, но макар да имам схема, и макар да мога да ти я пратя в понеделник (ако не те притеснява, че ще я снимам с фотоапарата и ще ти я пратя на части), тя не съдържа схемата на процесора. Заводски схема на платката с процесора никога не е пускана.

Не си написал града си. Ако кажеш къде си, мога да опитам да открия кой е бил регионалния техник на Ворошилов за града ти, и да се свържеш с него.

Един съвет от мен, понеже доста съм патил с тия именно платки - ако я подкараш, разкарай акумулатора от платката. Свържи го с някакви проводници и го изнеси някъде встрани. Аз така правех навремето с Кристалите.

Ако имаш още въпроси пиши на лични.
batencho
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Чирпан

МнениеПуснато на: Съб Май 25, 2013 17:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам платка давам подарък,който иска да пише .
Върнете се в началото
hellcreep
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 25, 2013 17:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря много за отговорите. Само искам да поясня, че доколкото разбрах процесора е изправен и ми трябва схема за цялата платка. Като главно ме интересуват елементите около батерията защото там където е текло от нея са най-зле нещата.
Аз съм от Пазарджик и често пътувам до Пловдив и София та ако има някой който може да ми помогне от тези градове ще измисля нещо да се видя с него.

Ще обмисля и това с извеждането на батерията. Благодаря за съвета.
Върнете се в началото
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 25, 2013 18:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Напиши номерата на елементите и ще ти ги напишем. В понеделник ще имам възможността да изровя такава платка от Кристал и да ти напиша стойностите на елементите. Ти само напиши на кои номера резистори ти трябват стойностите, за да не ги описвам всичките.

Ако платката, която ти предлага колегата е стояла без акумулатор - направо я взимай и прехвърлете процесора, но все пак желателно - с цокъл.

Схема на самата платка с процесора за твоя модел никога не е имало. Завода не е пускал такава схема. Имаше схема на компютъра на втория модел Кристал, който е с процесор SAA1293, но двете платки нямат абсолютно нищо общо.
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Май 25, 2013 19:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Почни си друга тема за ремонта в съответния раздел. На този процесор му почни от захранването - на двата съседни крака, които са на късо. Идва през диодче от малко P транзисторче - смнни го с нещо като BD136.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Jet
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 25, 2013 20:17    Заглавие: Отговорете с цитат

BD-то е големия транзистор на тази платка. Всичко останало е BC548, BC558, и има и две бройки BC639 или 2Т... тука се чудя 6551 ли слагаха или другата полярност. Не съм ремонтирал такава платка от може би две години. Само по памет не мога да ги изцитирам.
tsarvulan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: pazardjik

МнениеПуснато на: Нед Май 26, 2013 1:06    Заглавие: Отговорете с цитат

В Пазарджик на ул.Д.Греков се намира вече бившият ТВ сервиз на "Ворошилов".Там ще намерите Георги Савов-много отзивчив колега.Смятам,че ще ви помогне.
Успех.
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 26, 2013 7:42    Заглавие: Отговорете с цитат

В понеделник схемата ще я има там -> http://www.kn34pc.com/
Много по-информативна схема -> SABA T7670, T67S42, T56S42, FF217-220, FF225, FF226
Разбира се с друго обозначение на елементите ... , след като германците са ни откраднали разработката Twisted Evil
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети