Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Пералня Ariston Margherita 2000 als88x

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
milkobrest
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 04, 2013 10:51    Заглавие: Пералня Ariston Margherita 2000 als88x Отговорете с цитат

Здравейте. Не знам дали съм на правилното място, но ако не е така моля да ме изключите от форума.
Голям проблем имам.
Има светодиод за включена блокировка, който не свети и пералнята не тръгва. Шунтирах двата дебели проводника на блокировката, светодиода запали, но само заработи помпата. И на каквото и да е програма все това си прави. Програматора не се върти и това си е. Пробвах с нулиране и пак нищо.
Въпросната пералня има на платката си един триак МАC97А8. След като я оставих няколко минути да си работи с шунтирана блокировка- нещо гръмна и пералнята спря. Отворих платката и въпросния триак изгорял. Подсушавам с сешоар да не би да е влезнала вода някъде, но никакъв ефект - като сложа нов триак и натисна копчето за пускане и триака гърми и така до безкрай. Дайте, моля, някакъв жокер, че ми се взе здравето вече 4 ден. Благодаря.

Exclamation Arrow Ми хвани измери нещо де!Има там един триак на платката-къв е,що е,кой му е номера,къде е вързан не се знае ама гори...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 04, 2013 11:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Има схеми , има самодиагностика и кодове за грешки , повредени ключалки , нали не очакваш някой да те обучава в ремонта на перални стъпка по стъпка ? Хващай и я носи на майстор , докато не си я опукал съвсем ! На тази платка има поне още 6 триака , като изгорелия , така че обясненията ти са доста мъгляви !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
milkobrest
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 04, 2013 13:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря все пак.....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети