Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Телевизор Crystal- проблем в захранването, бял екран.

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hellcreep
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 04, 2013 15:13    Заглавие: Телевизор Crystal- проблем в захранването, бял екран. Отговорете с цитат

Добър ден
Това е продължение на следната тема http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=92498&topicshow=%D2%FA%F0%F1%FF%20%F1%F5%E5%EC%E0%20%E7%E0%20TV%20%CA%F0%E8%F1%F2%E0%EB%20HD44840A50

След като майстора оправи платката отново се появи следния проблем. Преди да 'изгърми' отново телевизора трябваше да го включа в тока и да изчакам 1-15 минути докато зареди малко батерията през това време се появява един бял екран. Изключвам го от копчето след известно време и после веднага го включвам пак от копчето и телевизора е готов за употреба. Сега след като сменихме елементите на платката и т.н. телевизора си предава и всичко е ок но този проблем отново се появи. Първо го включвам в тока, пускам го от копчето и се появява белия екран без звук и т.н. след няколко минути изключвам и пак включвам от копчето и светва червената лампичка и мога вече да си пускам каналите и т.н. Това не ми е толкова проблем но ако го оставя пуснат в тока след няколко часа примерно сам се поява отново този бял екран и трябва да изключаа и включа от копчето телевизора за да мога отново да пусна някой канал което ме дразни а и предния път го оставихме така включен в тока и взе, че се скапа и ме е страх да го оставям постоянно включен. Познатия ми който се занимаваше с телевизора ми обясни, че нещо в захранването сигурно прави проблем но нито той е наясно какво точно става, нито аз. Та може ли да ми дадете някаква насока?

Exclamation Arrow Ремонт се извършва със измервания и пуснати осцилоскоп и мултицет а не със наблюдаване на телевизора отстрани и описателска дейност,какво бил правил.Нито ти,нито авера ти имате необходимите познания да се справите.Насочи се към сервиз/квалифициран техник(или имайки впредвид възрастта на пациента-казан).По всяка вероятност нито дефекта е в захранването,а вероятно и не сте изчистили всичката мизерия от акомулатора.Доколкот си спомням и платка ти предлагаха във форума-не знам какво повече искаш Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети