| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 20, 2013 10:12 Заглавие: Периодометър индикация |
|
|
Някой знае ли как мога да си направя периодометър на базата на разпространените китове честотомери с пик и течнокристален дисплей. Идеята е да не правя цифрова скала с ТТЛ логика защото е обемиста и дърпа ток. Ако има готови китове на такава с ТТЛ и седемсегментни индикатори 5 знака бих си купил готова. Разработката, платка, събиране на броячи, памети, дешифратори отнема много време и никой не иска да изработи една две печатни платки. Та ще си правя прецизен периодометър и си търся готов вариант на индикаторната част. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 20, 2013 18:37 Заглавие: |
|
|
Примерно си купи от тук.
Потърси в гугъл "честотомер lcd кит" |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 21, 2013 8:44 Заглавие: |
|
|
Искам да измервам с голяма точност периоди от 0,001секунда. Как би станало с тези готови китове. Софтуера им е предназначен да работи с най малък разряд 1Хц. и 0,1Хц. Всъщност въпроса ми е как да се преработи и възможно ли е такъв кит. Идеята е да му подавам еталонната честота от външен ТХСО генератор с голяма стабилност. С делител, който ще направя да подавам съответната честота за получаване на искания от мен обхват. Това готовите китове с пикове не го предлагат защото те си синтезират обхватите на базата на тактовата им честота от работния кварц на пика. Намерих в нета един вариант с едночипов честотомер ICM7226B но, не знам от къде да си го набавя в Бг. ако някой знае да каже. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 21, 2013 9:13 Заглавие: |
|
|
| shri написа: | | Намерих в нета един вариант с едночипов честотомер ICM7226B но, не знам от къде да си го набавя в Бг. ако някой знае да каже. |
Мога да предложа нов.Цената ти е на лични. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 21, 2013 15:29 Заглавие: |
|
|
| Имам ICM7226 , но не помня дали бяха В . Трябва да знаеш , че има разлика между A,B,C и D , ако те интересува пиши на лични . |
|
|
 |
|