|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 26, 2004 9:59 Заглавие: Искам да ги науча тези PIC-ове най-накрая. Дайте уроци за пр |
|
|
| Дайте уроци за програмиране на PIC-ове на ASM или на C. Искам да се науча да правя хубави програми(честотомери, аларми, обратни броячи . . .). Ама не ща на EG, аз на BG не мога да го чатно много добре, а пък остана на EG. По-точно искам да науча PIC16F84A, другите не ме интересуват. В него е бъдещето. Ама дайте инфо, а пък аз ще се оправя. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Cvetanov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Май 26, 2004 13:16 Заглавие: |
|
|
Виж на www.mladkonstruktor.bg
Предлагат книга за PIC-ове издадена от тях. Не е скъпа и сигурно ще ти свърши работа. Можеш и да си я поръчаш от електронния им магазин. |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Сря Май 26, 2004 14:26 Заглавие: RE PIC |
|
|
"" По-точно искам да науча PIC16F84A, другите не ме интересуват. В него е бъдещето. Ама дайте инфо, а пък аз ще се оправя.""
Хи, извинявай но по потвърдена информация PIC16F84 вече не се произвежда (спрян е от производство) . Замества се успешно със PIC16F628 , който има повече функции...
Пък не е лошо да разгледаш саита на Microchip.
С поздрави:
Георги Влаев _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 26, 2004 17:17 Заглавие: |
|
|
| купих си тази книга, но там нещата са доста повърхности и не добре обяснени. ти можеш ли да програмираш PIc-ове. ако да, как си се научил? |
|
|
 |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 347 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Сря Май 26, 2004 18:52 Заглавие: RE PIC |
|
|
Ами да ти кажа поне лично за мен най-лесно е да пиша на PIC BASIC
-едно време сме учили Бейсик за Правец - това е нещо подобно, разбира се който може на С да пише пак става.
В този форум има доста неща:
http://www.sonsivri.com/forum/
От там можеш да си изтеглиш и софтуера за PIC BASIC.
Иначе PDF-te за пиковете можеш да си изтеглиш от сайта на Микрочип или от руския сайт www.microchip.ru
Все пак това е мое мнение, всеки решава кое му е най-лесно да научи. _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
|
 |
ToHu Гост
|
Пуснато на: Сря Май 26, 2004 19:00 Заглавие: |
|
|
| Хм ...... ами с питане няма да сатне, ще стане с писане. Всичкокоето ти трябва е описание на командите, и няколко примера, в сайта на microchip може да намериш доста. Не се хващай с бейсика, има много ограничения, вземи С компилатор, ето тук примерно free.data.bg/tohu , там в директория CCS има добър С компилатор. Съоптветно трябва да си хванеш някоя книжка и за С, също и един схем симулатор иси готов. Трябва да научиш асемблер, това е задължително, а после като ползваш С ще се научиш как се правят някои неща, умножение, делене, и др. подобни, т.е. ще видиш за определен оператор каква структура отговаря на asm, това е начинът, иначе няма да се научиш, почвашщ и пишеш. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 26, 2004 19:43 Заглавие: |
|
|
| аз май пак се насочвам към старият ASM. чух че С-то било по-лесно, ама остави. По-добре да уча само ASM, отколкото ASM и С. Така е по-добре, май! |
|
|
 |
ToHu Гост
|
Пуснато на: Чет Май 27, 2004 15:12 Заглавие: |
|
|
| Ами С-то си предлага доста възможности, добре е да ги знаеш и двете |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|