| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
NqhNqh Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 26, 2013 11:26 Заглавие: Проблем със захранване |
|
|
Здравейте на скоро един приятел ми даде една телевизионна игра, но без адаптера, в последствие аз си направих захранване на 9V със стабилизаторна интегралка и катого замрих всичко точно, оначе като го свържа към играта не тръгва. Дойде този мой приятел и сложи неговия адаптер и тръгна играта. Измерих му параметрите на него пише 9V а аз измерих 14V и след това реших да си коригирам моето захранване като го напавих на 14V и отново не тръгна. Махна lm-ма сложих само кондензатор и грец с един моще потезциометър за регулиране на напрежението пуснах играта настойвах напрежение, промяна нямаше.
А на неговото адаптерче пише 9V/700mA и с него си работи, но той си го ползва. Имате ли някакви идеи как да си оправя захранването и да тръгне, не разбирам какъв е проблема...
И й изгорих един транзистор в опитите s8050 , той е точно на входа на захранването горе долу.. _________________ Nqh nqh |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 26, 2013 11:38 Заглавие: Захранване |
|
|
Разменен поляритет или при натоварване не може да държи необходимия ток. Липса на добре изправено напрежение или лоши филтриращи електролитни кондензатори. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
NqhNqh Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 26, 2013 11:46 Заглавие: Re: Захранване |
|
|
| Deliya написа: | | Разменен поляритет или при натоварване не може да държи необходимия ток. Липса на добре изправено напрежение или лоши филтриращи електролитни кондензатори. |
Поляритета ми е спазен, кондензатора който последно ползвах беше 3300uf, и трансформатора е с мощност 60W, ползвам готова схема грец (работеща) всичко работи със захранването без играта, потезциометъра който ползвах е 20W/5k _________________ Nqh nqh |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 26, 2013 11:57 Заглавие: |
|
|
| С мощен потенциометър ще тръгне друг път , сигурно има пикова консумация на която сработва и защитата на стабилизаторчето , та камо ли със резистор във веригата. Колко волта дава изправено трафа ти след греца ? Ако е до 14 включвай го направо. |
|
|
 |
NqhNqh Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 26, 2013 12:06 Заглавие: |
|
|
Ами изправено е 16-17V , но последният път пуснах трансгорматора през автотрансформатор и го направих на 14V като схемата включваше само грец и кондензатор, другия вариант е да сложа един стабилизатор на 14V да пробвам, но ме съмнява да стане...  _________________ Nqh nqh |
|
|
 |
|