Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Neo-tv не знам стойността на R-316

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
murosl
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Чет Юни 27, 2013 10:46    Заглавие: Neo-tv не знам стойността на R-316 Отговорете с цитат

Състав:
Ch. 40-MNTV2KM-L4W (TV2KM)
CPU ST92195C7B1/MCM (IC101) 24C08 (IC102)
AUD TDA1905 (IC401)
V.O. TDA8174A (IC301)
FBT CF0801-4730 (T302)
H.O. 3DD2499 (Q302)
POW 3DD2498 (Q613)
Намерих тази схема: http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/35938/tv_tv%20neo2121tx.html
Първоначално C-317,D-304 и R-316 бяха напълно изгорели дори и платката има малка дупка на него място,смених ги и няколко други кондензатора в този блок захранването работи крайния на Х.О и той включих го и R-316 взе да пуши зверски замених го с 47ohm Така пише на схемата но ме съмнява че е с друга стойност защото на схемата пише R-316 Е47/0.5w Какво означава това Е. Извинявам се за тъпия въпрос но ако може да ми помогнете ще съм ви много благодарен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 27, 2013 10:50    Заглавие: Отговорете с цитат

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD_%D0%BD%D0%B0_%D0%9E%D0%BC

P.S.И няма кво да ми задръстваш папката за ПМ с подобни глупости.Тя все пак не е кошче за боклук за мисловни отпадъци от всякакъв калибър.
Цитат:
Не знам защо ми закрихте темата много добре знам от закона на ом как се намира съпротивлението като знаем тока и напрежението аз ако можех да се справя нямаше да търся отговори от съфорумци

Ми ако го знаеше наистина закона на Ом щеше да си сметнеш и сам че при 0,35А захранващ ток на чипа върху резистора има 16-17V,горкия вертикал ще се захранва с 9волта а резистора трябва да е поне 6вата.
То много знание се иска да се сметне всичкото туй,шъ знайш.
Айде заминавай към близкия сервиз или към близката книжарница за да си купиш Физика за 9ти клас.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети