| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Пон Юли 01, 2013 21:46 Заглавие: |
|
|
| И така може, ама LM2576 e с 4 външни чарка, LM317 с една лопата. Аз лично бих избрал по-малко външни части, при положение, че мястото е кът. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 02, 2013 7:19 Заглавие: |
|
|
| За 300мА консумация може да го направи и с MC34063 в SO8 и СМД монтаж - ще стане доста компактно , и тя държи до 40V на входа. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 02, 2013 9:27 Заглавие: |
|
|
Защо още се чепка 317,след като трябва да се разсейват 6W,че и малко повече ,а не може да се сложи радиатор. Щом няма място за радиатор,значи няма място и за допълнителни "украшения" във всякаква форма и вид. 100 човека казаха за импулсен стабилизатор. Какво още да я дъвчем. Споменатата от ELP MC34063 струва стотинки,има я навсякъде и се е доказала че работи добре. Направил съм повече от 200 такива стабилизатора за мобилни телефони,с които заменям батериите им и не е имало случай на повреда. Отначало и аз бях на 317,но се оказа че при последователни набирания на номера платката загрява,направо си прегрява. Тогава минах на 34063. Динизавъра я предлага за около 2 кинта. Вземай готов стабилизатор или пък си го сглоби сам. Даже ако ти е добре филтрирано напрежението големите кондензатори можеш да ги замениш с доста по-малки като капацитет. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 02, 2013 9:30 Заглавие: |
|
|
| Най-простото решение е 5 вата резистор някъде отвън, с който да се намали подаваното напрежение към LM317 до около 5 волта. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 02, 2013 12:53 Заглавие: |
|
|
Ами то тогава направо едно зарядно за телефон нейде отвън и ще е най-добре  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|