|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hrushchov Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 08, 2013 22:35 Заглавие: Платка за NEO TF-32284 |
|
|
Здравейте. Преди известно време, при свързване на компютър към въпросното NEO с HDMI кабел, телевизорът изгоря. Или поне платката има обгаряния около HDMI порта, в който беше включен кабела. В сервиза му отказаха гаранцията (напълно очаквано), но знаеха само, че платката е изгоряла, защото нямали друга да тестват останалите неща, но и също така не знаеха и какъв е модела на платката(но са видяли изгорелия HDMI порт!). Пратиха ме в главния им сервиз на Искърско шосе, там щяли да имат платка и ремонта щял да струва между 150 и 300лв.
Та отварям телевизора и с бели букви, ясно написано - VESTEL 17MB62-1 V2. И тук започна приключението. В ebay се намират 1:1 платки, като изводи, но различни модели 17MB62-2.6 и тнт. Та въпросът е, може ли телевизорът да работи с различни платки от 62-1 V2? Единственото близко, което намирам е 17MB62-1, но е V3, като е свалена от телевизор със същите характеристики - 1366x768, LCD, Digihome 32914LCD. Пак от ebay, 17MB62-2.6, продавачът ми каза, че платката може да замести 17MB62-1 V2, но малко ме съмнява, тъй като неговата платка е свалена от телевизор с вградено DVD (не знам дали това има някакво значение).
NEO TF-32284 (телевизор, за когото се търси платка) е с 3xAV входа, 1x3.5mm, 2xHDMI, 1xRF, 1xCOAX, 1xSCART и 1xVGA. Снимки на платката - https://www.dropbox.com/sh/vn8caneyscot43s/GSx-uyRc-4
Да я разкарвам ли по сервизите или да търся направо нова? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 08, 2013 22:50 Заглавие: |
|
|
Ми приключенията стават щото всеки който се е сдобил с отвертка в ръката решава че вече е и майстор.И вместо всяка жаба да си знае гьола се почва едно рецитиране емби,мемби и всякакви прочие глупости видяни и попити някъде от невероятния фолклор който се бълва из ибей и постсъветското интернет-пространство.Въпреки че сме дъвкали сто пъти че това MB НЕ е номера на блока,то това не пречи всеки ден понякой да плесне поредната глупост.Да не говоря че и в мануалите точно и ясно си пише кое е номера на блока ама не...НЕ,няма да стане с поредния боклук който Грую или Джордж е решил да продава от изгорелия си телевизор в ибей или продавалника.НЯМА да стане и с всеки блок на който пише 17MB62-1 V2 и вероятността да пише така и да улучиш твоя да е същия е някъде под единия процент.
Мога да предложа точния блок за твоя телевизор-нов.Цената ти е на лични. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|