| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 29, 2013 21:43 Заглавие: Смяна вентил на битова газова бутилка за пропан/бутан |
|
|
Ей го вентила. Те и бутилката. Цялата съкълма е да се навие новия вентил ? Там има нещо червеничко, вероятно за уплътнение ... ?
Питах в "битовата техника" -няма отговор. ; Вероятно от уважение, да се не гръмна
Моля за съдействие ?
...
Верно, че темата ми няма нищо общо с "електро" , ама ...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 29, 2013 22:19 Заглавие: |
|
|
Нарамвай бутилката и отивай на първата бензиностанция. Връщаш я празна и си вземаш от обменния фонд друга пълна с изправен вентил. Тая ще си я оправят в сервиза. А колкото до червения пръстен,вероятно е силикон,за уплъяване на резбата. Която пък навярно е обратна,това ще се види на самият вентил. Според мен след операцията по смяната на вентила би трябвало да се направи проба за херметичност на съда,което си е работа за сервиз. Аз не бих рискувал сам. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 29, 2013 22:49 Заглавие: |
|
|
+1
Обмени я накъде за читава и не експериментирай. Просто не си заслужава риска. |
|
|
 |
Пулевски Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 30, 2013 8:39 Заглавие: |
|
|
Скоро сменях вентила на моята.
В сервиза казаха, че не е било нужно да купувам нов, всичко им се ремонтирало.
Ремонта излиза между 5 и 10 лв, в зависимост от сменените елементи.
Освен това си правят изпитание, маркират за годност и дават гаранция.
Без маркировката за годност поне тук в Пловдив не зареждат бутилките по газстанциите.
Ако тръгнеш да заменяш бутилката с "оборотна" сигур ще ти искат или депозит или абонамент... _________________ Токо Йока... |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 30, 2013 9:22 Заглавие: |
|
|
... не мога да я обменям ... , не съответства по цвят на никоя от "обменните" . При мен "смяната" на вентила излиза на 50-60лева - по-добре да си закупя нова ...
"Червеничкото" НЕ е силикон - познатата ни гуменопихтиеста маса. Това е твърдо и люспесто. Гледам техническите параметри на LOCTITE 542 , нещо такова трябва да е ..., очаквам по-голяма активност от "газаджиите", ако въобще тука ги има такива
п.п. наясно съм с рисковете и може би заради тях никъде не намирам да прочета за "смяна вентили на газови бутилки". По фабричните етикети чета: работно налягане, изпитващо налягане ... Последното мисля че, мога да го създам в домашни условия и да тествам бутилката, потопена в съд с вода ??
Това си мисля да правя, споделям проблема ми, за да си пишеме и друг път ... Благодаря ВИ! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 30, 2013 18:09 Заглавие: |
|
|
Бе надявам се да си пишем,то за такива работи сега да говорим-нещо.....Та за обмяната-те цвета какво да го гледат. Тук в Провадия носиш бутилката и вземаш друга. Поне аз като ходя с една моя леля да и помагам за тази операция никой не гледа цвят. Даваш новата,плащаш и бягаш. Червеното е възможно и да е LOKTITE-колко му е. То да е едно време-да му се чудим Ако наистина можеш да симулираш теста-давай,но пак прецени нещата. Според мен не опитвай с LOKTITE,по-добре,щом не знаем какво точно е червеното нещо,по-добре ползвай за уплътняване тефлонова лента. И там има една тънкост-за да не се нарязва прекалено много от резбата,като се намотае тефлоновата лента е добре да се обмаже със силиконова смазка-помага изключително много! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Петър Христов Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 30, 2013 18:59 Заглавие: |
|
|
На такава не съм сменял вентил,но на туристическа няколко пъти.Слага се тефлонова лента,съвсем малко колкото вентила да се плъзга по леко,за уплътняване се разчита на резбата-конусна е.Стяга се много,като се навие колкото може с ключа,после още горе долу един оборот с прилична тръба Така съм си слагал кранове на кислородни и въглеродни бутилки и няма ядове,а те са на по височко налягане.
Това червеното дето го гледаш е някакъв течен уплътнител за резби,може и с такъв ако намериш... Изпитание в домашни условия няма как да се направи,прави се във вана и с вода,не с въздух или друг газ.... ако можеш смени я някъде,и в шумен няма проблем,подписва се договор за доставка на газ,но е така написан че и да не купиш втори път от тях,нищо не могат да направят. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 30, 2013 19:27 Заглавие: |
|
|
+1 Аз съм си сменял няколко пъти кранове на различни бутилки. Правих си и една нестандартна бутилка за пропан бутан. За уплътнение използвах тънък слой тефлонова лента и малко поксипол върху резбата на крана. кара ме вече шеста година.
В никакъв случай не се опитвай да правиш тест на бутилката с компресора и въздух. Теста е хидравличен - бутилката се пълни с вода при пробата!!! |
|
|
 |
nassto Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 31, 2013 7:58 Заглавие: |
|
|
| Резбата на винтила е конусна и уплътнява сам без други уплътнения. Но не пречи да се ползва тефлон или Локтайт за подсигуряване. Дори фабрично се подсигуряват. Няма никакъв проблем да си смениш сам винтила, стига да има с какво да го затегнеш, щото трябва яко стягане. |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Сря Юли 31, 2013 10:04 Заглавие: |
|
|
| nassto написа: | | ... стига да има с какво да го затегнеш, щото трябва яко стягане. |
Ключ и Тръбътъ ще свършат работа.  |
|
|
 |
|