|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rey41 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 28, 2013 17:49 Заглавие: Пералня Whirlpool FL-5085 проблем |
|
|
Здравейте! Пералнята пълни вода, барабана върти, центрофугира и изтласква водата.
Проблемът е, че програматорът не мърда на дадени места.
Примерно, ако пералнята бъде пусната на програма 4, тя пуска вода, върти прането, но като стигне малко след програма "10", почва да върти прането до безкрай.
Последно някой я беше оставил да работи без надзор и беше въртяла на това място 5-6 часа.
Ако се намеси човек и ръчно премести програматора с една позиция, пералнята продължава да работи, центрофугира прането, и като стигне на програма А, налива вода, върти прането, тръгва да изплаква водата, и пак засяда.
Изплаква водата до безкрай.
Ако се намесим пак ръчно и преместим програматора на "В", пак тегли вода, без да центрофугира, а на тази позиция би трябвало да центрофугира.
Същото и за С.
Но ако преместим ръчно програматора на последната позиция D, пералнята отново почва да изтласква вода, но след минута (предполагам нормалното за тази програма) спира да изтласква вода сама и програматора си отива на "Стоп" позиция.
Аз отворих пералнята, всичко вътре изглежда чисто ново.
Няма никаква следа от изгаряне по програматора или по другите части.
Смених маркуча и изчистих филтъра, без промяна.
С други думи пералнята си работи, но на определени позиции застива и си седи там вечно. Или върти прането до безкрай, или изтласква вода до безкрай.
Интересното е, че когато пералнята е пусната на програма 4, тя центрофугира успешно преди да стигне до програмите А, В, С и Д. Но когато с начало бъде пусната на една от тези програми, които са програми само с центрофуга, единственото което прави е да изтласква вода, вечно.
В същото време на последната програма D си изтласква водата и си спира.
моля дайте съвет
ако може без да се налага да използвам услугите на "майстори" |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 28, 2013 19:30 Заглавие: |
|
|
Ти какво работиш ? Какви умения имаш откъм механика , електротехника и електроника ?
Този отговор " Закарай пералнята в сервиз - ще ти я оправят " от форума за битова техника не ти ли харесва ? |
|
|
 |
rey41 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 28, 2013 20:58 Заглавие: пералня Wirlpool FL-5085 проблем |
|
|
не ми харесва защото ми писна от "майстори"
викам един "техник"да ми каже защо не минава водата през душчетата.а той след 1.30 часа "работа" ми казва че клапана за водата не пуска вода с достатачно налягяне и да си го сменя сам без да види че е счупен разпределителя за водата а ми взе 30 лева. е как да викна "майстор" повече |
|
|
 |
ko-pach Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 28, 2013 21:21 Заглавие: |
|
|
Провери ключа на поплавъка, най-вероятно там е проблема
Както и всичко свързано от него до програматора и самият програматор в това звено. _________________ Electronic circuits |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 29, 2013 7:13 Заглавие: |
|
|
Не ми отговори на първите два въпроса !
Не знам и за какви "душчета" говориш , но ще отбележа , че сериозните майстори дават гаранция на ремонта , ако си хванал някое менте майстор , или на приятелски начала - сам си си виновен. Във форума си има тема за търсещите сервиз и съм сигурен , че повечето колеги , които са включени там биха ти свършили работа без да се излагат, така че сам си прецени ! Пералнята си е твоя . |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 31, 2013 12:37 Заглавие: |
|
|
Насочи се към сервиз  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|