| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stiyan stoikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 17:49 Заглавие: Консултация за LG CF-20D30X |
|
|
| Здравейте колеги,ТВ LG CF-20D30X с процесор LG9734-02C,видеопроцесор TDA 8362 клиента го носи за ремонт като казва че от време на време нещо изпуквал и гаснел и като загаснел не може да се внлючи от ДУ-то а само от като се изключи от кабела и се включи отново.Като спре не свети и на стенбай При мен работи вече 3 дни без проблем.Лошото в случая че един път са му взети пари за друг дефект ,дефектирало ВО и още е в гаранция.Някой да има идея.Благодаря Ви предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 17:55 Заглавие: |
|
|
М 64 ли е шасито ? _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 18:01 Заглавие: |
|
|
| не обърнах внимание какво е шасито |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 18:10 Заглавие: |
|
|
Питам защото ако е МС64 то коронният номер е С406 или С408 ли беше 1мкф на 160в към единия край на драйверния траф.Също му презапой изводите на трафа. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 18:10 Заглавие: |
|
|
По моите писания е MC64. Смени ли прословутия кондензатор на драйвера ? _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади 
Последната промяна е направена от Noel на Сря Юни 01, 2005 18:38; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 18:28 Заглавие: |
|
|
| понеже е познат още преди това смених кондензатора а драйверния траф го презапойх сега но не не съм сигурен защото както споменах аз лично не съм го видял да гасне |
|
|
 |
bobitv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 19:07 Заглавие: |
|
|
| Доколкото си спомням, при калпав кондензатор,ТВ-то застава в стендбай режим , т.е. диода остава да свети.По съм склонен да мисля,че проблема е в захранващия блок, или по 5-волтовата верига.Все пак, всичко това са догатки. Продължавай да го наблюдаваш-дано си покаже дефекта, че да може по-лесно да се локализира причината. Успех! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 19:10 Заглавие: |
|
|
Щом си сменил кондензатора и припоил трафа то ти си отстранил дефекта и затова не гасне. Вече спокойно сядай на масата мезенцето шишенцето и пей сърце.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 19:12 Заглавие: |
|
|
| Аз съм съгласен с колегата bobitv ако е калпав кондензатора гасне на стенбай и след това може да се включи от ДУ-то а дали някакви въртели не прави STR-а |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 19:18 Заглавие: |
|
|
Много ясно си спомням тоя дефект защото ме беше пощурил една седмица.Като спре гасне и лампичката и от дистанционното и от копчетата за каналите отпред не мърдаше. Трябваше да го извадя щепсела от контакта и да го включа наново за да тръгне. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|