| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ronyn Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 18, 2013 18:18 Заглавие: проблем с пералня самсунг |
|
|
| здр,става въпрос за пералня samsung swf 1200, когато има малко дрехи пере нормално, но като се сложат повече не може да завърти барабана и се чува, че се мъчи мотора.проблема се появи след пране на едно тежко одеяло,възможно ли е да се е разтегнал ремъка, мерси предварително на всички исказали мнение! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 18, 2013 18:27 Заглавие: |
|
|
| Абе не знам за другото, но доста често проблемите с електромоторите при пералните не са самите мотори, а кондензаторите. Да обяснявам защо - няма, излишно е, но според мен това е проблемът.. Една пералня тук правеше такива чалъми и след смяна на кондензаторите всичко заспа. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 18, 2013 21:54 Заглавие: |
|
|
| jjjjjk написа: | | не са самите мотори, а кондензаторите |
Кои кондензатори _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 18, 2013 22:14 Заглавие: |
|
|
| Това въпрос уловка ли е? Пусковият/те кондензатори на двигателя. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 18, 2013 22:24 Заглавие: |
|
|
jjjjjk, Дали си запознат какъв мотор има там, че взе да обясняваш и ..( що е това пусков, що е това работен кондензатор)  |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 19, 2013 0:02 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | | ... Дали си запознат какъв мотор има там... |
Не съм запознат. Ако не е асинхронен съм в грешка и се извинявам. Пералните с които съм се сблъсквал аз са били с асинхронни. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 19, 2013 0:21 Заглавие: |
|
|
| jjjjjk написа: | | Пусковият/те кондензатори на двигателя. |
Аха. Точно така. Сега ако обичаш да ми покажеш точно за кои "пускови" кондензатори става дума?
http://www.shema.ru/0_s/wm/samsung/P1091GW.pdf
Време е да отвориш и някоя по-нова пералня. Примерно от преди десетина години.
И защо даващ съвети като не си запознат? Детска му работа.
 |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 19, 2013 0:52 Заглавие: |
|
|
| hidrazin написа: |
Време е да отвориш и някоя по-нова пералня. Примерно от преди десетина години. |
Нещо по темата или мненията ми са по-интересни за коментиране? Не искам да отваря оффтопик, само ще кажа, че пералнята която имам тук е на по-малко от 10години и е изградена с асинхронен двигател и съответната пускова схема, в която присъстват посочените кондензатори. Извиних се вече, ако не съм бил никак полезен, не знам състава на пералнята, просто проблемът ми се стори познат и написах каквото написах наизуст. Отново да напиша - Извинявам се, ако съм бил неправ. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 19, 2013 1:14 Заглавие: |
|
|
Приемам извинението. Просто ми стана интересно с каква увереност даваш съвети без изобщо да си имаш и понятие за какво става дума.
Пък за пералнята дето имаш. Да не е нещо Краун, НЕО, Мидея ... или някоя подобна? Защото нали знаеш че тези нямат много общо с истината?
Ама тя темата като гледам пътува за коша... |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 19, 2013 1:37 Заглавие: |
|
|
| hidrazin написа: | | Пък за пералнята дето имаш. Да не е нещо Краун, НЕО, Мидея ... или някоя подобна?. |
Не че имам право да давам наклон на модераторите, но в такъв случай - отправям молба да се почисти темата, защото авторът не е виновен, че аз съм се заблудил. А пералнята е SANG WS 400-S. Работи - толкова й искам и аз. Па ме боли "фара" дали е далеч от истината или не, стига да работи. Прости изисквания имам аз към нещата. |
|
|
 |
|