| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 19, 2013 23:53 Заглавие: |
|
|
| tedo_kinta написа: | | hidrazin, дай идея къде да диря алуминиеви профили L и U образни в Казанлък. |
За в момента не се сещам къде може да питаш за такива профили и Казанлък освен някъде където правят дограми.
Може да питаш и на още едно място. Като тръгнеш от Дунавци към Шипка още в началото на Шейново има една фирма дето се занимава с всякакви нестандартни изделия от черен, цветен и неръждаем метал. Ето така изглежда:
МЕТАЛСТИЛ
Все ще ти намерят някое парче профил.
Ако решиш да я правиш с кръгло водене може да използваш стеблата от стари автомобилни амортисьори. Перфектни за целта и даже хромирани.
А иначе за шпилки с резба - има ги по повечето магазини където продават ВиК части и крепежи. Струват 1-2 лева за метър в зависимост от диаметъра. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tedo_kinta Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 20, 2013 1:36 Заглавие: |
|
|
Това ми е идеята с L профили:
Вътрeшните L-ки са фиксирани за трyбите неподвижно, а външните се плъзгат по тях, движейки плота
Кръглите водачи и линените лагери ги знам(само именaта им на БГ не знаех) щото преди месец се бях наточил да си правя 3D принтер - RepRap PrusaMendel i2, но ме спря отново цената му(~500-600лв). Тъй като съм ученик в 12 клас, нямам доходи и за тва немога да изпълня повечето проекти които са ми в главата, както и липсата на знание и опит. Обаче попаднах на клипчето от първия ми пост в темата и си викам "То няма да е много скъпо, ще зема да се пробвам. Тръби у нас има, Ал. профилите няма да са скъпи, плексито ше заменя с шперплат, дремел имам, другото нема да е rocket science". Та от там се почна умуването.  _________________ Журналистите замерват, ние измерваме.
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 20, 2013 8:41 Заглавие: |
|
|
Така както си я намислил за воденето, няма да стане. При движението на плота ще задира, и кое ще го ограничава да не се надига, ще разчиташ само на тежеста ли? Елементарно, погледни водачите и воденето на домакинските чекмеджета, или дъската за клавиатурата на бюрата за компютри. За тези става дума, но при тях има големи луфтове.
http://www.kkmital.bg/inner_catalog.php?cat=28&menu=3
http://www.omoniya.net/category/view/32 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 20, 2013 11:11 Заглавие: |
|
|
dodov,какво предлагаш тогава?
Варианта с кръглите направляващи отпада, щото само лагерите ще ми излязат ~60лв, а това не ме устройва. _________________ Журналистите замерват, ние измерваме.
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 20, 2013 22:52 Заглавие: |
|
|
Има CNC правени от МДФ и шперплат, които би трябвало да покрият някои начални изисквания. Правени са с винкели и обикноени лагери с кръгли направляващи.
За начало не е необходима голяма точност и здравина. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 21, 2013 0:42 Заглавие: |
|
|
Разгледах подробно блога и си мисля, че това ще е моя вариант, другите също съм ги гледал, като снимки, не съм се зачитал много из темите. Но мисля че варианта със МДФ и направляващите по този интересен начин, ще ми свърши перфектна работа.
Остава само да намеря къде в К-к може да се намерят MDF плоскости, или евтини отпадъчни парчета, каквито е ползвал и човекът от блога.
Hidrazin, идеи за МДФ? _________________ Журналистите замерват, ние измерваме.
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 22, 2013 13:04 Заглавие: |
|
|
| Всички видове алуминиеви профили за производство на машини, лагери , направляващи и прочие взимам от тук. Каталози пък тук |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 22, 2013 16:51 Заглавие: |
|
|
| Абе ти у ред ли си? Момчето се чуди как ще събере пари за стъпкови мотори, ти го пращаш при бошовската скъпотия. То с пари (много пари) и баба знае. Ако ги има няма да си прави машина от талашит а ще си купи готова. |
|
|
 |
|