| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 02, 2013 14:53 Заглавие: Залепнала човка за поялник |
|
|
Имам един китайски поялник, за който не можах да намеря тънка човка в Бургас със съответният диаметър като за него, а само единствен тип човки дебели. След като реших, че не ми се работи с човки с препилени върхове реших да купя една за друг тип поялник и да изпиля частта, която влиза в нагревателя. Проблемът е, че се оказа, че не е било умно това, което съм направил и не мога да извадя човката. Не залепнала, ами направо заварена е. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и какво е решението?
На мен ми се наложи да извадя нагревателя със залепналата човка и да го сменя с един, който държа за резервен. Също така да попитам - човчици за ZD 95 от къде в Бургас могат да се изровят с размери различни от стандартната? Въобще каква е причината да залепва? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 02, 2013 17:23 Заглавие: |
|
|
| окалина |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 02, 2013 17:37 Заглавие: |
|
|
| Не мисля,че пряко става въпрос за оксидиране, но съм го забелязал вече втори път на поялници с преправени човки. Човката има луфт от едната страна когато се постави в нагревателя, така че не би трябвало да става така. |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 03, 2013 19:32 Заглавие: |
|
|
| За да не "залепва" частта на човката, влизаща в нагреватеря, предварително се "графитизира" с мек молив. |
|
|
 |
Tsvetkov Опитен потребител

Регистриран на: 13 Окт 2003 Мнения: 392 Местожителство: Хитрино, Шуменско
|
Пуснато на: Вто Сеп 03, 2013 20:26 Заглавие: Re: Залепнала човка за поялник |
|
|
| jjjjjk написа: | | Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и какво е решението? |
Наистина неприятна работа. Единствено може да я извадиш с многократно почукване по нагревателната част, като я държиш отгоре, та да изпадат парченцата окалина покрай човката надолу.
"Въобще каква е причината да залепва?" = ами че си я изпилил и си отнел покритието. |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 03, 2013 22:02 Заглавие: |
|
|
| С ултразвук дали няма да може да разбие окалината? |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Сеп 04, 2013 13:57 Заглавие: |
|
|
Абе що не го оставиш тоя поялник за една нощ във фризера. Малко по-лесно ще избиеш човката после  |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 04, 2013 14:30 Заглавие: |
|
|
Не мислех, че окислението на медта на човката би било такъв проблем. Предполагах, че ще се окисли, но не по този начин да заседне. Биенето по нагревателя означава да го повредя, та ако исках - можех просто да го счупя. Въпросът ми е относно щадящо решение на проблема.
Другото е - защо за тези ZD поялници с обикновени човки не може да се намери другото, освен стандартни дебели? |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 04, 2013 19:09 Заглавие: |
|
|
Същото го ядох преди години с един български регулируем поялник "Озонт". Нямаше никакъв шанс да я извадя. Просто се откъсна и остана в тялото на поялника все едно че беше изработена с него.  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Сеп 04, 2013 20:30 Заглавие: |
|
|
Аз точно на ZD919 съм сменял така два пъти. Само че втория път прецаках бакелитовата гайка и понеже не ги продават, купих цяла ръкохватка за няма и 10 лв. Тука се разчита на самозатягане при загряване. При достатъчно охлаждане би трябвало достатъчно лесно да излезе човката, дори да падне.  |
|
|
 |
|