Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Кутия за изделие с LCD 16x2
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Пон Окт 14, 2013 11:04    Заглавие: Кутия за изделие с LCD 16x2 Отговорете с цитат

В интернет доста търсих да намеря кутия за изделие с LCD дисплей 16x2 но никъде не можах да намеря на достъпна цена такава кутия. Има такива но повечето са извън страната и излизат доста скъпо с доставката. Някой в България не предлага ли такива кутии. Гледам, че има доста фирми които изработват кутии за електронни изделия но не правят такива явно няма търсене. Трябва ми нещо такова .
http://www.ebay.co.uk/itm/MDT-65B-ABS-Plastic-Box-Sloped-Desktop-Enclosure-Case-2X16-LCD-Compartment-/161099020828
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Пон Окт 14, 2013 11:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Ползувал съм кутията от линка, като съм изрязвал отвор за дисплея
http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=9651
Има ги бели и черни и са в два размера - едната има дълбочина около 30 мм а другата около 20 - това не се вижда на сайта.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 14, 2013 12:23    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз за момента ползвам този вариант с изрязването но ми се искаше да е нещо готово. Тази пасва идеално LCD + платка с SMD отдолу http://elimex.bg/product/8224/kutia-r6.html
Ако не намеря ще пробвам това http://www.ebay.com/itm/FSK-DTMF-Caller-ID-Box-Cable-Mobile-Phone-LCD-Display-/110574206442?pt=AU_Telephone_Accessories&hash=item19bebc7dea ще ми излезе 6-7лв. до БГ, и като му изхвърля вътрешностите може и да излезе нещо по прилично, има и място за батерии.
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Окт 14, 2013 16:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
има и място за батерии.

Ама дали има място за още нещо ??? Question
Върнете се в началото
mitaka_1
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 14, 2013 16:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Знам ли, дават го 4.5 см. батерии 1-1.5см остава грубо 3см. място. Тази от пасата е 2.2см и се побира платка с дисплей.
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Пон Окт 14, 2013 18:34    Заглавие: Отговорете с цитат

В кутията от Пасат дисплей 16х2, примерно този от линка http://store.comet.bg/Catalogue/Product/27492/ няма да се събере.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пон Окт 14, 2013 19:16    Заглавие: Отговорете с цитат

И не става ли да се ползва по-голяма кутия???? Всичко останало е ходене по мъките или чесане на краста. Ако има повечко зеленина може да се поръча матрица за кутии по кеф и после-лайф! Ама оная от eBay, с ретро визията,сивичката като дойде ще образува нерви. Все нещо няма да уйдиса. Ама ако успеем да си изпилим малко платката и да я наврем вътре-Ооооооо,какъФ кеф! Има и надписи! И части ще останат-резервни! Е,дали някога ще се ползват е друга бира Twisted Evil Не се втелявайте,кутии има достатъчно по магазините. Вземайте тези,дето са с поне 10% по-големи от идеите ви и няма да сбъркате. А за надписи-варианти бол! Ако някой не знае-да се обади. Ще му предложа и конкретен вариант,и идейки Wink

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bdimov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pazardjik

МнениеПуснато на: Пон Окт 14, 2013 22:26    Заглавие: ... Отговорете с цитат

mitaka_1 написа:
Знам ли, дават го 4.5 см. батерии 1-1.5см остава грубо 3см. място. Тази от пасата е 2.2см и се побира платка с дисплей.

Защо не си вземеш обикновена кутия с необходимите размери и не си е резнеш на някой рутер в града. Далече си от Пазарджик и куриера в двете посоки че легне едно 10 лева иначе да си вземеш кутия и дисплей, да ми ги изпратиш и аз ще ти е резна Smile
Върнете се в началото
teodor_dj
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 15, 2013 9:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
Ако има повечко зеленина може да се поръча матрица за кутии по кеф и после-лайф!

Интересно, имаш ли идея горе-долу колко струва подобно нещо, и къде.
Върнете се в началото
bdimov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pazardjik

МнениеПуснато на: Вто Окт 15, 2013 11:34    Заглавие: .... Отговорете с цитат

Някога бях питал в една печатница да ми направят картонени кутийки за едни мои джаджи ( т.е. опаковка ). На въпроса "колко бройки искате" аз се поизхвърлих и то доста и им казах 5000! Те ми се позасмяха и ми обясниха че само матрицата за рязане на кутиите по контур струвала между 350 и 500 ( а като разбрах какви са въпросните матрици и ми стана смешно как една такава елементарна работа може да струва толкова ) и печалбата им от кутиите нямало да покрие дори матрицата.

Това ти го казвам за да си гадаеш, колко би струвала матрица за леене под налягане на изделие от полиетилен ( или друга пластмаса ). А като се има в предвид че съм гледал как правят такива матрици ( макар и само по научни филмчета ) предполагам че говорим за няколко хиляди.
Та ако е за 1 кутия то сметката ще е примерно 5000+0,2=5000,2 лева Very Happy
Ако цялата работа е за 10000-1000000 кутийки то тогава определено си струва. Cool
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети