| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kmd-876 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 15, 2013 19:03 Заглавие: Включване на акумулираща печка:ПЕА-4 Изгрев към мрежата. |
|
|
Здравейте,
искам да включа към мрежата акумулираща печка:ПЕА-4" Изгрев " не зная кой проводник къде трябва да бъде свързан-два са син и бял.
Ще ми помогнете ли? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 15, 2013 21:22 Заглавие: |
|
|
По принцип за тази печка трябва да са три проводника. Третия за защитно зануляване/заземяване. Явно някой преди теб се е правил на електротехник и е премахнал третия или е занулил печката вътре, в самата нея. Ако не си наясно това е много опасно.
Просто помоли някой приятел или комшия да я погледне. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 16, 2013 7:35 Заглавие: |
|
|
По принцип са четири кабела.Фаза, нула, зануляване и сигнал от часовник. Поради липса на часовник за нощна тарифа, се слага мост м/у първа и втора клема на клемореда, където е фазата _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 16, 2013 8:14 Заглавие: |
|
|
kmd-876 ,имаш ли идея колко ток гълта това чудовище? _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 16, 2013 8:57 Заглавие: |
|
|
Ако няма ...
zapad, Само показах линк с дискусии, от мисля грамотни, относно свързването 
Последната промяна е направена от emoome на Сря Окт 16, 2013 11:34; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 16, 2013 11:14 Заглавие: |
|
|
Емо, даваш линк към не вярна информация. Печката(ако не е преправяна) е 4kW-заводско _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 16, 2013 12:57 Заглавие: |
|
|
4 КW е печката-то е видно от името и. Ама пак е безумно много,особено като се знае че сутрин след зареждане в стаята не се стои от топлина и се отварят врати и прозорци,а около 2-3 часа след обяд се пуска друга печка да дозатопля.... Сметката е 960!!!КWh мсечна консумация при абсолютно стриктно включване и изключване за 8 часа работа! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 16, 2013 18:44 Заглавие: |
|
|
| Зависи как се експлоатира. Аз отоплявам един хол 6 на 4 метра с такава печка и повече от 120 лв. на месец не съм плащал (лятото като не работи печката плащам около 60 лв. на месец). Почти през цялата зима печката работи на 2 степен (2/3 от максимум). Регулирам температурата в стаята чрез времето на зареждане (с часовник), като в повечето време зарежда по-малко от 8 часа. Клапите стоят през целия ден затворени, отварям ги чак привечер. Температурата в стаята е около 24-25 градуса сутрин до около 22 градуса привечер. Апартамента ми има само 2 външни стени, няма изолация, даже е със старата дървена дограма (поуплътнена със силикон). |
|
|
 |
|