| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tu-76 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Май 27, 2004 9:09 Заглавие: Може ли да се направи усилвател който да лови кабелната |
|
|
| Може ли да се направи усилвател който да лови кабелната. Кабелната минава на 2м от нас може ли да се краде без да се оголва кабела или по някакъв начин да се увие някакъв кабел около кабеларката и с помоща на усилвател да се гледа кабелната. Може ли да се направи такъв усилвател, ако някой има мнение по въпрос нека го каже. Стига сме плащали на тези кожодери. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 27, 2004 9:17 Заглавие: |
|
|
при нас практикуват следната процедура и то доста успешно
Взимаш 1-2 метра симетричен кабел и го пъскаш плътно по кабела на кабелната.Даже и без усилвател 60% от програмите се ловят сравнително добре Опитай  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 27, 2004 9:22 Заглавие: |
|
|
Ти знаеш ли колко плащат тези "кожодери" за авторски права на програми, лицензи, държавни вземания, наеми за шахтите на БТК и персонал да оправя кабели и усилватели след всевъзможни включвания с карфици и псевдосплитери
Разделете си сигнала с някой комшия и да плаща единия, все пак е наполовина.  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Герасков Гост
|
Пуснато на: Чет Май 27, 2004 15:06 Заглавие: кабел |
|
|
Noel що за кабел е този ? би ли дал малко повече инфо благодаря |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 27, 2004 15:20 Заглавие: |
|
|
Обикновен кабел за антена 300 омов.......от старите плоски... _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 27, 2004 15:24 Заглавие: |
|
|
Безплатен обяд няма.Горния метод е неприемлив защото ще вървят добре само дециметровите програми и част от горните S канали и хипербанда.Метровите ще бъдат лоши но всичко е въпрос на математика.Филипов е прав че тези фирми имат доста разходи и който иска да има хубав сигнал плаща а това че е скъпичко е друг въпрос но нека всеки си гледа в неговото канче.Това е моето мнение пожелавам ви успех. _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 27, 2004 15:53 Заглавие: |
|
|
Не искам да кажа нищо лошо нито за кабелните телевизии нито за тези които искат да гледат без пари.Това е съществувало винаги и ние няма да можем да го спрем даже и да искаме.Аз лично плащам на две кабеларки съвсем стриктно . Плащам и за HBO за да мога да съм легален от всякъде въпреки че пиратските декодери не са ми проблем . В този сайт всеки може да попита и всеки който има желание може да отговори. Но съм съгласен и че кабеларките се самозабраявят на места. Не може тук за 60 програми да се плаща 10 лв на месец и в малките градчета на същата кабеларка за 15 програми да се плаща 15 лв. като се има предвид че разходите в едно селце не са кой знае колко повече . работил съм в такава изнам колко са разходите .Това е мое мнение и не искам да го налагам или недай си боже да влизам в спор а още по малко да засегна някого. Всички търсят някакъв начин да "излъжат" държавата в частност както е за случая кабеларките.И ако тук има един човек който да каже че по някакъв начин не е правил през живота си нещо подобно веднага си отеглям думите и променям мнението.
Съгласен съм и че не е най добрия начин за гледане на кабелна телевизия но не може всичко да е идеално при условие че влагаш 30 ст. Толкова е цената на два метра кабел. Но поне не дупчат кабела и не правят бели на другите които гледат и плащат. Щом не им хареса качеството ще потърсят друг начин. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Герасков Гост
|
Пуснато на: Чет Май 27, 2004 16:17 Заглавие: hmm |
|
|
незнам за вас но аз току що се пробвах да излъжа една от кабеларките но уви без резултат сложих си два метра около кабела на кабеларката но без успех дори 1 програма не се хвана може би си има някаква тънкост която незнам  |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 27, 2004 16:23 Заглавие: |
|
|
Тънкоста е единствено в промяна на разтоянието което се дпират двата кабела. Ако това може да се нарече тънкост  Нямам престава но при нас се получава.може би има разлика в кабелите на самата телевизия.Не мога да кажа .При мен едната е с бял кабел на нея става по добре а другата е с черен дебел на нея е малко по лошо.
Сега ще опитам и ще дам точен отчет  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 27, 2004 17:10 Заглавие: |
|
|
| При нормален ("истински") коаксиален кабел, който е с подходящото вълново съпротивление, "добър" диелектрик м/у жилото и оплетката и при добре съгласувана кабелна мрежа не би трябвало коаксиалния кабел да излъчва. |
|
|
 |
|