| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
angelll123 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 04, 2013 14:01 Заглавие: NEO TF-2008 LCD сервизен режим |
|
|
ТВ се пуска от дистанционното само с бутон за канал, което автоматично го води в ТВ режим. Искам да го пусна в хотелски режим - при включване да влиза в AV режим и да не му работят бутоните, разположени в/у ТВ. Моля ако някой знае кода за влизане в сервизен режим да сподели.
MB Vestel 17MB24-1 1606.06
Проц. MST507A-M-LF A5MDA06999M 0737S
Видео VST49X3G P7 F1 000 MB24P1L 0.0.133
Памет 24C64WP |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 05, 2013 7:59 Заглавие: не е опция |
|
|
| Сервизно ръководство за този модел не мога да намеря. Имам LCD Samsung, които с проста комбинация от 4 бутона на дистанционното показват сервизно меню с наличие на хотелски режим, което ми върши работа на 100%. Надявах се, че при NEO има нещо подобно. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 05, 2013 8:30 Заглавие: Re: не е опция |
|
|
| angelll123 написа: | | ... Имам LCD Samsung, които с проста комбинация от 4 бутона на дистанционното показват сервизно меню с наличие на хотелски режим, което ми върши работа на 100%. ... |
Т.н. "хотелски" режим при различните марки и модели може и е с различна функционалност. Единственото общо е това, че в този режим се забранява достъпа до менюто за настройка.
Този режим
| angelll123 написа: | | и да не му работят бутоните, разположени в/у ТВ | обикновенно го наричат "Child lock" (или родителски контрол) и е различен от "хотелския". Не е задължително да присъства във всички марки и модели (както и "хотелския"). Може да е в хотел и локалните бутони на телевизора да си работят, както и обратното.
AV режим за конкретен модел е твърде общо понятие без да се знае конкретния модел какви входове/изходи притежава.
По-горе ти дадоха жокер, че ако имаш поне един SCART на този интерфейс има един "вълшебен" сигнал който върши точно това което трябва - превключва автоматично към този вход. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 06, 2013 21:02 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за отговорите - наистина идеята със SCART входа е интересна. Въпреки това не ми върши работа - инсталирам STB и ми се иска да махна дистанционното на ТВ, дистанционното на STB се обучава от това на ТВ, като предоставя бутони PWR, vol+, vol- и mute. Но пък ТВ не се включва от бутона PWR, а само се изключва от него... Леко е недомислено |
|
|
 |
|