| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Den4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 06, 2013 23:44 Заглавие: IBM ThinkPad R61i/ STOP: 0x0000007B ??? |
|
|
Здравейте. Лаптопчето си беше ОК. Когато опитах да го включа ми изписа FAN ERROR. Започнах да ровя из интернет и установих че проблема се оправя със смяна на вентилатора на процесора. Смених го и когато се включи стигна до надписа WINDOWS XP и след това ми показа синия екран със въпросната грешка STOP: 0x0000007B. Ок казах си аз нещо е станало ще се преинсталира. Да ама не. Не мога да boot-на CD-то. Слагам го на първо място в менюто ама не тръгва. Също не мога и да подкарам safemod. Смъкнах харда SATA и го сложих на настолния си компютър, инсталирах windows xp, слагам на лаптопа и същата работа. Пробвах също със USB CD и пак не тръгва. Ако можете да ми дадете някакви насоки какво да правя ще съм много благодарен  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 06, 2013 23:53 Заглавие: |
|
|
Погледни SATA контролера в какъв режим е? Ако е в AHCI е нормално да се получи.
Страничен въпрос...
Защо инсталираш Windows XP след като догодина му спират поддържката. Единствено съм съгласен,ако е някои софтуер, които не може да работи под друга операционна система освен XP. |
|
|
 |
Den4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 06, 2013 23:58 Заглавие: |
|
|
Понеже съм свикнал с него не съм много податлив на промени. А за режима на контролера от BIOSa трябва да го променя но на какъв режим ? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
alfa Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 07, 2013 18:47 Заглавие: |
|
|
В БИОС трябва да имаш нещо от рода
SATA Mode: AHCI/Compatible
Само две възможности са - дори и да не се казват точно така. Променяш на другия вид и проблемът се оправя |
|
|
 |
Den4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 07, 2013 19:07 Заглавие: |
|
|
Да оправи се след смяната на режима на compatible и преинсталация след това. Благодаря много на всички отзовали се  |
|
|
 |
|