|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 15, 2013 19:13 Заглавие: Ремонт на ViewSonic VG2021 model VS11234 |
|
|
Не работи подсветката търся схема на захранващия блок. DELTA DAC-12M033AF. Много странно, схемата на монитора я има в нета и файлообменника, но последната страница където пише, че се намира схемата на захранващия блок е заменена с картинка на разположение на елементите. И на други монитори търсих схема реализирани с тази платка но и там я няма схемата. Чипа реализиращ захранването на лампите е OZ964G. Иначе захранващия блок си работи, изработва си необходимите напрежения +5В, +12В и +20В отиват към инвертора на лампите. Свалих даташита наOZ964G и сега ще меря по него. Но е хубаво да имам схемата на блока защото 90% са смд елементи.
Аман от теми които първо са пуснати,пък после някой нявгъш евентуално щял да мери.Не е ли по-добре първо да се премери по инвертора кво става,захранен ли е чипа,изкарва ли импулси и другите банални проби пък тогава да се пуска тема?И си оформи заглавието съгласно правилата!И си изпиши модела коректно  _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 16, 2013 0:20 Заглавие: |
|
|
Изтривай, оказа се процесора е заминал. Инвертора е в ред. По заглавието се извинявам но каквото пише на капака на монитора това съм написал и аз. При цените на нова платка ремонта е не рентабилен за клиента.
Написал си таратанци.Ай стига приказва глупости,след края на модела има букви дето те домързя да ги напишеш  _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|