|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
k810 Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 18, 2013 19:15 Заглавие: |
|
|
Скоро правих такова, и бая ядове ми създаде. Имах много добра снимка на платката, ама ще видя дали седи на компа, че там малко се затриха някои неща. Какви спомени имам. Много внимателно трябва да се проверят нещата преди стабилизатора 78L12. Напрежението трябва да е стабилно, май беше 15-16V. За транзистора искам да кажа, че не успях да намеря подходящ. За оргиналния пишеха, че има ментета. Поставих голям транзистор, след като на фреза махнах две от ребрата на радиатора. Не помня точно какъв беше, свалих го от нещо, гледах да е 800V. А като ампераж беше 12А. Гледах размаха когато работи и е близо 600V. Затова сигурно е сложен 800V. Температурата обаче си беше висока на радиатора. Но не са ми върнали телевизора, мисля, че минаха 3 месеца.
И друго се сетих. Импулсите в долната част бяха правоъгълни. Но в горната част имаше нещо странно като синусуида.
Мисля, че на това се дължи силното загряване. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 18, 2013 20:22 Заглавие: |
|
|
Да охладя интереса. Сега чакам пък 2N7002 (взривен) и ценера в гейта 27V. Нищо чудно да е бил менте, ама други няма. На захранващия електролит PFC вдига около 410V. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|