Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Печатни платки- метода с принтера
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 27, 28, 29  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
TIReX
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юни 01, 2005 11:35    Заглавие: Отговорете с цитат

При мен стана така:
Влезнах в офис1 който се намира на Пазарска 13 в Стара Загора и ги попитах дали имат хартия за термоваденки. Оказа се че тя не се наричала точно така но немога ти кажа как беше, но продавачката каза че с това прозрачното което ми даде се правели щампи по тениските и с лезерния принтер няма начин да не пренесе тонера на хартия аз и казах че ми трябва за платки а тя ме попита какво е това платка!!!! и там приключихме. Взех 2бр и си излезнах, но още не е дошъл реда да пробвам дали ще излезе нещо. Предполагам че ще се получи защото изглежда адски гладкото и ако се мине платката с по едра шкурка да се понадраска медното фолио би трябвало като изстине да запели за медта и да се отлепи от тва прозрачното, само дето на пръв поглед не ми изглежда че ще мога да го използвам пак и си миля че ще поддаде на температурата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2005 19:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази хартия с UV покритие, не е ли същата, дето е по снимките и лъскавите списания?
eler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Раднево

МнениеПуснато на: Пет Юни 03, 2005 20:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвах една такава хартия за щампи на тениски дето се гладят с ютия само че за мастилено-струен принтер и се оказа, че не става за платки, защото това лъскавото се отлепя от хартията цялото и се прехвърля върху тениската (респ. платката). Може и това, за лазерен принтер да е така, но най -добре да се пробва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
тодо-р
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Г.Оряховица

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 18:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се,забравих да допиша.правя оригинала на лазерен принтер,преснимам в/у хартията на копир машина.ютията на 90-100 градуса и става.неми е отлепяло фолиото до сега.Другата хартия която съм ползвал се продава в софия по магазините за печатарски консумативи пак за термопечат.тя може дасе ползва многократно лъскава е и без фолио.един лист 2/1м струва 8 лева.точното и име е хартия за трансферен печат.
ToHu
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 0:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
Започвам да си мисля,че доста хора пишат измисленки или чути от тук-оттам неща представяйки ги като личен опит,което е много тъжно. Crying or Very sad

Ами .. това което е пробвано съм го казал, работи на 100% ....някъде съм дал и линк към описание на метода .. за друго не мога да гарантирам, имар разни идеи за оптимизиране на метода но .. вече не се занимавам сам да ги правя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
тодо-р
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Г.Оряховица

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 18:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги,докладвам търсете на WWW.PRINTUNION-BG.ORG/MEMBERS-BG..HTM .търсете фирма PRINTALUX.новините са 1.10 за лист 1/07метра цена 1.10 лева.успех Very Happy
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 19:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Изчетах всичко и нищо не разбрах Twisted Evil
Може ли някой да обобщи какво да правя зада стане! Само съм пробвал с обикновена А 4 хартия и не се отлепя цялото Crying or Very sad
лазерен принтер хюлет пакард 1200дпи става ли:?:
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 20:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Тодоре освен че си объркал линка(има две точки преди HTML) това една реклама на печатарска фирма и нищо за хартията....,а има адреси,добре ще потърсим.
Върнете се в началото
madjurov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Юни 09, 2005 23:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Четох и се чудих! Абе хора, с тия усилия, които влагате да направите една платка - ракета на Марс можете да пратите! Защо не ползвате фото път? Необходими са няколко неща да си набави човек и да знае чалъмите. Най важното е да имаш компютър, Protel (или нещо от сорта), мастилено-струен принтер, паус, флакон фоторезист (спрей), елементарен UV облъчвател (2-3 пури по 8W), сода каустик (разтвор на NaOH - от магазин за домашни потреби), железен хлорид и добро желание! От тия неща аз изкарвам чудесни еднослойни платки, които се влагат в сериозни изделия и минават за доста професионално направени. Е, разбира се, беше ми необходима една година, за да открия, както казах по-горе, чалъмите! Но на вас, ако се интересувате, няма да ви трябва толкова време - ще ви дам готовите отговори.
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Юни 10, 2005 9:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Казвай веднага как си приготвяш разтвора за проявяване с висока точност,че това е най важното и колко минути светиш и от какво разсстояние и с какви точно лампи. Laughing Laughing
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 27, 28, 29  Следваща
Страница 9 от 29

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети