| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kaki Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 29, 2013 16:16 Заглавие: Предложете уред за измерване на консумираната ел. енергия |
|
|
| Предложете уред за измерване на консумираната ел. енергия- има ги различни от 20-50 лв., но не знам кой е точен? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
capitani Опитен потребител

|
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 29, 2013 21:13 Заглавие: |
|
|
Стар, свален орт ЕРП индукционен електромер. Безплатен. Точността му я пише отпред.
Някой прави ли разлика между измерване на мощност и енергия? А разликата е "само" интеграл по времето.  _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 29, 2013 22:01 Заглавие: |
|
|
| Филипов, не гледай какво пише на сайта на конрад, имам същия уред, мери и моментната мощност, и консумираната ел. енергия за период от време, и още куп неща. |
|
|
 |
geordgeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 30, 2013 13:30 Заглавие: |
|
|
| Аз също съм "за" "VOLTCRAFT"-а: мери всичко, което ни интересува и най-важнто е, че можеш да си го ползваш като контролен електромер за неопределено време - засича киловатите и смята по зададена тарифа колко екектроенергия е потребил съответния уред... |
|
|
 |
soton Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 04, 2013 20:03 Заглавие: |
|
|
Много са лъскави ,но точността им е далеч по малка от който и да е механичен електромер,а за цената да не говорим. _________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 скайп:naskogeorgiev61
близо до Sofiq |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
|
|
 |
soton Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 8:38 Заглавие: |
|
|
Не можеш да го докажеш само на приказки,трябва да имаш уред за еталон а той се намира в лабораторийте на енергото,които сертифицират електромерите,а там когато се съмняват в някой електронен елеткромер го заменят с добре познатия стар маханичен. _________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 скайп:naskogeorgiev61
близо до Sofiq |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 10:25 Заглавие: |
|
|
Ами бил съм свидетел само на обратното! _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 12:12 Заглавие: за точността |
|
|
| Цитат: | | а там когато се съмняват в някой електронен елеткромер го заменят с добре познатия стар маханичен. |
Не е вярно, просто го мерят, има си уред за тая работа, при това автоматичен. Проверката трае няколко минути и дава грешките на електромера в диапазон от 1/200 до 5пъти номиналния ток. Изискванията за електромерите ги има тук . От таблиците там се вижда, че за електромеханичен електромер се нормират класове на точност 0.5/1/2%. И той трябва да мери в рамките на класа на точност само в обхвата от (0.1-5)*In. За електронен (в наредбата го наричат кой знае защо "статичен") изискванията са значително завишени - там се нормират само два класа - 0.2% и 0.5%. От таблиците се вижда, че и най-калпавия одобрен статичен електромер мери по-точно от най-добрия електромеханичен в пет пъти по-голям диапазон на тока. Преди десет години разработвах електромер и минах изпитания в лаборатория на енергото. Има изискване на 1/200 от номиналния ток електромера да е тръгнал, нещо да отчита, без значение колко точно. Електромеханичния трябва просто да върти все още, а електронния измери с точност под половин процент, вече не помня колко точно беше. И това беше най-голямата грешка, в останалите точки грешката му беше съизмерима с точността на измерващия еталон (0.1%). Имам някъде протоколи, довечера ще поразровя и ако ги намеря - ще ги приложа. |
|
|
 |
|