Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Избор измежду станцийки за запояване

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Sistema
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 26, 2013 23:13    Заглавие: Избор измежду станцийки за запояване Отговорете с цитат

Здравейте колеги! Тези дни ще ми се наложи закупуване на лично моя станция за запояване. Вмомента работя с една китайка, реплика на Hakko, а забелязах, че има в tme разни по-маркови неща за никакви пари и се чудя дали пак да инвестирам малко парички като за у нас си в китайка или в някоя от тези :

SOLDER PEAK SP-80D - Станция за запояване; цифрово; ESD; 80W; 150÷450°C
http://www.tme.eu/bg/details/sp-80d/pojalni-stancii/solder-peak/#

ИЛИИИИ

WELLER WHS40D - Станция за запояване; цифрово; 40W; 150÷450°C
http://www.tme.eu/bg/details/wel.whs40d/pojalni-stancii/weller/whs40d/#

И аз знам , че Weller си е Weller, но нещо ме тревожи това " Форма на човката отвертка" и още повече това, че е с размер като за улуци, а аз се занимавам с ремонт на IT техника основно - лаптопи, монитори, разни по-SMD модули. Духалка мисля да си взимам отделно и на по-късен етап, а на изпитани и прилични предложения ще се зарадвам, защото въпросните SOLDER PEAK и сайт нямат даже и това е притеснително за качеството им според мен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Сря Ное 27, 2013 0:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми не знам какво точно разбираш под "станция за запояване"??? И двата линка водят до най-обикновени поялници с терморегулатори.
Ти какво точно искаш да купиш?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Sistema
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 27, 2013 1:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Възможно най-евтиният ставащ за нещо вариант с цифров контрол на температурата, сравнително функциониращ. Духалка имам служебна и ще си взема лична вбъдеще, инфрачервена на Bird също имам служебна.
Върнете се в началото
al_at
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Ное 27, 2013 12:50    Заглавие: Re: избор на измежду станцийки за запояване Отговорете с цитат

Трябва да обмислите въпроса за човките. За Weller-a трябва да се вземат допълнително по-фини човки. "Отвертката" е удобна за throuh hole компоненти и по-груби неща. Оригиналните човки на Weller са по-скъпи, но са доста трайни. В службата работя с една "отвертка" и една фина човка вече 6 години. Почти всекидневно.
За Solder Peak SP-80D нищо не знам, но от картинката ми изглежда, че е по-скоро с човки тип Hakko. За тях по-лесно се намират човки и са по-евтини. Но за трайност нямам впечатления. За в къщи си взех един Ya Xun 881D - комбиниран поялник с духалка (турбина) и работят доста прилично. Но вие вече си имате китайче. Само за информация може да погледнете:
http://bgachipset.com/poialnici
http://bgachipset.com/stancii-s-topal-vazduh
Върнете се в началото
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Сря Ное 27, 2013 14:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Велера с тези човки изглежда като модел за любители, които запояват рядко. Евтино и професионално е хубав поялник велер(само дръжка) с избор на човки, и китайска станция която да го управлява.
Върнете се в началото
jjjjjk
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 03, 2013 15:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми то ако ще е всред това избора, направо мятай един Gordak за 60лв, оня с LCD дисплея и да не те е яд. Аз запоявам сравнително често с един ZD и това е. Имам и един газов поялник за горелка. И си вземи поялник поне 50-60W, че елементи на площадки(които очевидно разсейват топлината) много трудно се разпояват с 30-40W.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети