|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 21:55 Заглавие: Пармалентарни Избори |
|
|
В някой теми започна да се говори с политическа насока и същите отиват да се развалят затова предлагам да си излеем душичката тук, че поне да е кадето трябва.
Аз тази година ще ми е за 1ви път да гласувам и мисля да пасувам по простата причина че никоя партия не си заслужава доверието което й се гласува!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 22:32 Заглавие: Re: Пармалентарни Избори |
|
|
| TIReX написа: | В някой теми започна да се говори с политическа насока и същите отиват да се развалят затова предлагам да си излеем душичката тук, че поне да е кадето трябва.
Аз тази година ще ми е за 1ви път да гласувам и мисля да пасувам по простата причина че никоя партия не си заслужава доверието което й се гласува!!! |
TIReX, това е много разумно решение. Това, че си млад човек и си решил да не гласуваш, означава, че рано си проумял истината за партиите и за техните празни обещания. Всички обещават какво ли не за да гласуваме за тях. След това не само, че не изпълняват обещанията си, но и никой не може да им търси сметка. Гласуването е един вид договор, в който обаче не е споменато нищо за неустойки. Аз досега съм давал гласа си за партии, които са обещавали просперитет, но не са направили нищо за да изпълнят обещанията си. Най-лошото е, че никой не може да им търси сметка по никакъв начин. След като партиите не изпълняват обещанията си, би трябвало да се развали договора, т.е. да се разпусне правителството, което не изпълнява предизборната си програма, с която е спечелила гласовете ни. Затова е по-добре да не гласуваме. Това е начин да изразим наказателния си вот срещу партиите. С негласуването си, ние всъщност гласуваме против всички партии. Живеем в демократична страна и всеки има право на избор, дали да гласува и за кого, или да не гласува. Аз лично няма да гласувам. Призовавам всички, които споделят моите разсъждения също да не гласуват. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 12:38 Заглавие: |
|
|
Ако трябва да бъдем точни, днес значението на "депутат" е "да говоря и нищо да не правя" . Един депутат(или партия) колкото по-малко обещания дава, толкова по-изпълними са. А ако решиш да не гласуваш, трябва да знаеш, че гласувал или не, "твоят" глас се брои. И не слушаите някви по телевизията, които казват "не гласувайте" .
По този случай ще напиша един виц, който е повече поука отколкото виц:
Кума Лиса видяла гаргата на един клон, която държала сиренце в човката си и казала:
- Гарго, ти за Ленин ще гласуваш, нали? Гаргата не отговорила, след малко лисицата пак попитала същото, и тогава гаргата отговорила:
- Да! Паднало сиренето и лиса го взела. А гаргата добавила: "Да бях казала 'не', пак щеше да е същото" _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 12:52 Заглавие: |
|
|
| Ако все пак сте решили да гласувате можете да направите тренировка до 05.06.2005 г. на следния сайт: http://www.bgizbori2005.com/ От един РС адрес може да се гласува по един път. След като гласувате, можете да видите моментното разпределение на гласовете по области и за цялата страна. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 13:23 Заглавие: |
|
|
май в тоя сайт изборите ще са по честни отколкото иначе. На тия от секциите ни6то не им пречи да натъпчат бюлетините в обедната почивка за някоя партия която си е платила и ко правим в подобни случай ?
А колкото до депутат то това по определение е "лице избрано да представя част от населението", а при нас как е ??? - Всичките депутати представят част от населението! |
|
|
 |
инж.Васил Сапунджиев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 15:58 Заглавие: |
|
|
| Като специалисти по електроника знаем, че най-примитивната логика е с две състояния - FALSE и TRUE. За да се характеризира един сложен обект, един бит не е достатъчен. С колкото повече битове се кодира нещо, толкова по-точно се характеризира. Хареса ми вицът за гаргата. Пак четири години ще гледаме същите, дори и да не гласуваме. Не съм решил още за кого ще гласувам, но ще бъде за някоя от извън парламентарните партии. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 19:28 Заглавие: Re: Пармалентарни Избори |
|
|
| TIReX написа: | В някой теми започна да се говори с политическа насока и същите отиват да се развалят затова предлагам да си излеем душичката тук, че поне да е кадето трябва.
Това изобщо не е разумно решение!
Истината е че "... ако решиш да не гласуваш, трябва да знаеш, че гласувал или не, "твоят" глас се брои. .."
Аз съм решил да пусна недействителна бюлетина.Нарисувай на "интегралната "им бюлетина една голяма пишка,и им я пусни.
Хак да им е!! _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |
deltastar Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 7:51 Заглавие: избори |
|
|
| момчета, какво ще кажете за коалиция"Атака" с Волен Сидеров? |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 8:42 Заглавие: |
|
|
Колеги, не искам да обидя никого, но трябва ли да поверим бъдещето ни да се определи от тези, които се оплакват, че не познавали цифрите и нямало да се ориентират къде да поставят отметката в интегралната бюлетина? Всеки има глава, за да мисли, а нв да има на какво да си слага шапката. Не се оставяйте вашето мнение да се формира от шоумени, които се гаврят със всекиго, а когато някой постъпи с тях по същия начин, опищяват орталъка...
Помислете все пак... Когато не гласувате, това е равносилно да гласувате еднакво точно с тази категория хора. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 9:35 Заглавие: |
|
|
Мда-а, Доскоро и аз си мислех че като не гласувам ще накривя шапката на някого, но днес прочетох в един вестник че гласовете на негласувалите се разпределяли пропорционално на спечелените гласове межде партиите преминали 4 % бариера Откъде накъде!!! Но ако това е факт, то тогава нямам думи, егати и държавата егати и законите!!! Как тогава ще променим изборната система от пропорционална в мажоритарна!!! Щом тези от които зависи това не са заинтересувани от смяната и!!! А пък да гласуваме за някоя мижава партийка, ами ако спечелят Порочен кръг!!! Как да се излезе от него? Само с оръжие в ръка, друг начин не виждам засега но съм противник на насилието, тогава???????? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|