|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nikiww Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 04, 2013 23:19 Заглавие: Търся неизвестен елемент-смд |
|
|
Здравейте,търся смд транзистор,според мен де,любител съм,сменям елементи и т.н.,ако тръгне добре,но до там са ми познанията.Та на въпроса,имам една компютърна кутия,тя има различни функций,да показва температурата,оборотите и други работи.Има изгорял елемент на платката,но не мога да го намеря.Ако можете помогнете да го намеря,или пък някакъв аналог.Търся цяла вечер и нищо.
http://imageshack.com/a/img440/8633/phkm.jpg
И снимки не знам как да кача,с линка се преборих.На транзистора пише: отгоре BC отдолу RX . Корпуса е SOT-223 или SOT-89 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
|
|
 |
nikiww Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 04, 2013 23:45 Заглавие: |
|
|
Благодаря за бързия отговор,утре отивам да го търся и после ще се мъча да го сменя.  |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 04, 2013 23:48 Заглавие: |
|
|
Пробвай с какъв да е PNP, за да си сигурен. Това някаква аларма ли е ?
Ако съдя и по платката е бг производство. _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
nikiww Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 05, 2013 20:55 Заглавие: |
|
|
Това е кутия за компютър.Може ли да го заменя с друг ама да не е смд,а обикновен,в смисъл някакъв BC 139-140,това го казвам по памет,може и други,че не знам дали ще намеря такъв като оригинала и дали ще мога да го запоя без станция,имам само обикновен поялник.
И кво общо има 139 със 140 при положение че би трябвало да са с различна полярност дори?(а в действителност първия въобще не съществува и е плод на фантазията ти)Ако не можеш да се оправиш да си запоиш обикновен смд-транзистор и да си определиш аналог по даден даташийт-то има сервизи!Аман от тъпи теми!Айде стига сте превръщали форума в бунище!То само с едното оране и сменяне на части докато налучкаме какво е дефектно-НЕ става  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|