| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Mitko RU Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 9:50 Заглавие: Какво захранване трябва за STK 4241 V |
|
|
Имам намерение да си правя усилвател с тази интеграла та ме интересува да ли някой е правил нещо подобно и с какво захранване е съживил схемата. В докуменатацията е посочен трансформатор, който е доста трудно да бъде окрит.
И още да използвам траф или импулсно?
Благодаря на всички, които ще се отзоват на молбата ми за помощ. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 10:07 Заглавие: |
|
|
В Datasheet-a ясно е написано, че:
| Цитат: |
Maximum supply voltage VCCmax ±78V
Recommended supply voltage VCC ±54V
Load resistance RL 8 Ом |
| Mitko RU написа: | | В докуменатацията е посочен трансформатор, който е доста трудно да бъде окрит | а така също е посочено и:
| Цитат: | | Specified Transformer Supply (MG-250 or Equivalent) |
По отношение на това:
| Mitko RU написа: | | И още да използвам траф или импулсно? |
имай впредвид, че правенето на "добро импулсно" захранване за аудио цели не е проста задача и изхождайки от начина ти на питане според мен е по-добре да заложиш на класическо трансформаторно захранване.
Последната промяна е направена от RC на Съб Юни 04, 2005 10:09; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 10:08 Заглавие: |
|
|
Recommended supply voltage VCC +- 54V
Maximum supply voltage VCCmax +- 78V /не ти препоръчвам!!!!!/
Load resistance - 8om
захранването е нормално двуполярно ..... нищо специално....схеми на свързване си потърси трябва да има много |
|
|
 |
Mitko RU Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 10:58 Заглавие: |
|
|
Благодаря ви много за споделените мнения.
Може да не съм бил нпълно ясен в питането си за напрежението.
Исках по-скоро да разбера от къде мога да си набавя трансформатора за тази схема(посочете някакъв модел, който да го има по магазините).Иначе за волтажа работите са ми ясни.
 |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 11:04 Заглавие: |
|
|
Пак не си много ясен в питането си
Как да ти се каже къде да търсиш, като не е ясно откъде си.
Но 200-250W-ов трансформатор с две вторични намотки от по около 40 V променливо ще те устроят. Все пак зависи какво точно гониш. |
|
|
 |
Mitko RU Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 11:39 Заглавие: |
|
|
Да прав си да ме критикуваш.
Аз съм От Русе.
Тъй като в документацията е посочено като recommended voltage +/- 54v с траф на 40 В каква мощност горе - долу мога да очаквам при положение, че колоните, които ще захранвам са 80 вата номинал на 8 ом. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 12:51 Заглавие: |
|
|
Това пише в документацията по въпроса:
| Цитат: | Operating Characteristics at Ta = 25°C, Vcc= ±54V, RL = 8 Om (noninductive load)....
Output power Po THD = 0.08%, f = 20Hz to 20kHz 120 – – W |
Така че колоните даже са ти малко слабички.
По отношение на трафа ти писах което след като го изправиш и филтрираш ще получиш захранване около въпросните recommended voltage +/- 54v |
|
|
 |
rudiem Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 13:36 Заглавие: |
|
|
Да схванах за 40 -те волта променливо напрежение( когато написах поста чак след това видях, че е за променливо, но бе вече късно).Наистина си прав,че ще свърши добра работа. Клкото до колонитре мисля, че ще бъдат достатъчно стабилни за да издържат, пък и не е задължително да се слуша винаги на мах Мой познат в момента е с такива и ги захранва с купен ресивър Kenwood с по 100 вата наканал и няма проблем с колоните.
Имам още един въпрос. Когато разглеждах e-shop видях, че има интеграли по около 20 лв., на Санио, но имаше и такава на някакъв друг производител абсолютно идентична, но за 50 лв.Наясно ли си каква е разликата и има ли я изобщо? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 13:44 Заглавие: |
|
|
Със сигурност една от разликите е това, че са от различни доставчици
За други по-съществени разлики едва ли бих могъл да ти отговоря. |
|
|
 |
rudiem Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 15:15 Заглавие: |
|
|
Може би последен ?
Случайно да знаеш какъв радиатор рябва да използвам като размери? за да охлаждам добре и да не ме боли глава после.
А! И още нещо. Стойностите на елементите(кондезатори и диодите) в захранвашата верига с коректни стойности ли са или са дадени просто оритировачно? |
|
|
 |
|