Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Хлебопекарна - разхода на ел енергия
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ggg3
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: с.Дончево

МнениеПуснато на: Пон Дек 23, 2013 10:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Някой може ли да ми даде телефона на тази хижа или на този хижар-Ангел?
Иначе, мисля че не може да се сравнява, който и да е занаят с хляба. Хлябът дарява живот, докато нашият, както и всеки друг интелектуален труд, е практически един потенциален убиец.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 23, 2013 11:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Георги,няма пряк път до мeстата където си заслужава да идем-е тук вече ми зададе въпрос с повишена трудност.Бай Ангел има някаква нокия но доколкото знам я ползва само като фенерче,кат ходи вечер да храни коня и го домързи да сложи челника... Very Happy Горе въобще няма покритие...Аз затва кат ми трябва да свърша нещо по интернет слизам долу до беседките на водната кула-те са един час под хижата-

Тук си взема една биричка цопна я в реката и седна с лаптопа.
Иначе хижата се казва Хубавец-първата над Карлово-най-ниската.Телефон има хижата но той е долу в дружеството в града и работа ти не върши...Имат някакъв униден иначе съм мяркал...
После ще ти драсна на лични телефона на хижарката.Тя слиза по-често-веднъж в седмицата...Те затва са се съхранили тия хора-бай Ангел е над 70години...Силна храна,екологично чиста,чист въздух и вода,спокойствие...Тва лято като да кове коня го беше ритнал-спукана лицева кост-едната буза му беше хлътнала една педя навътре...Ако беше друг човек от кръвозагубата нямаше въобще да оцелее сигурно...Хижаря си слезе пеша до града-2-3часа ходене-оттам пали колата и на Пловдив в Лицево-Челюстна и от вратата лега на операционната...Всяко лято му помагаме за дървата-млади мъже по на 35-40години и той на 71години мъкне по едри дървета от нас и си го признавам-е определено по-як от нас.Е тва е значението на чистата храна за организма и да знаеш какво ядеш...
Ако ти трябва нещо-тия дни ще ходя до хижата и ще ти взема...Даже днес щях да ходя,ама станах доста късно...Но тия дни пак ще ходя,отделно на нова година пак съм там на мохабет....
Правят-сладка от боровинки,хляб,катък от мляко...Сладката нямат нищо общо с боклуците дето ги продават по пътищата...Предполагам са по-скъпи от тия по пазарите-не знам...
За съжаление то като се прати по куриер се оскъпява излишно,пък и храната не е за пращане по куриер.Истината е който иска да вземе да дойде намясто до хижата-да отпочине ден-два и да усети Духът на Балкана.Иска си и ходене обаче-аз бягам по планински ултрамаратони и си го бягам нагоре и надолу общо за 2часа,но ако човек няма тренинг-лятоска-нагоре три часа,надолу-още два часа.Сега зимата ако има сняг-сложи и още час-два отгоре...Абе не е малко път но пък си струва-вървиш по реката-само в резерват-изключителна красота...Реката е пълна с балканска пъстърва...То по принцип е забранено ама за който го хванат,а и риба си има бая-ако не е лаком човек с няколко рибета няма да наруши екологичното равновесие...Има един факир даже си е направил на една вилица дълга дървена дръжка и ги лови кат харпун... Laughing Като слизам сутрин по ранина почти всеки път виждам диви прасета,диви кози,сърни...Ако човек е късметлия може и оная кафявата,рошавата с кръглите уши да мерне. Laughing

P.S.А иначе Ведраре е до Карлово-
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%B4%D1%80%D0%B0%D1%80%D0%B5
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ikarlo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Дек 24, 2013 10:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Мога само да допълня към отговора на основния въпрос, че точното изчисление е невъзможно поради наличие на терморегулатор. При всички случаи сметките дават завишена стойност на консумацията.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Вто Дек 24, 2013 18:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък мога да добавя, че винаги може да му бучнеш един стар електромер и примерно след 10 хляба да си сметнеш колко ти е средно за една бройка.
Весели празници!
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Дек 25, 2013 16:03    Заглавие: Отговорете с цитат

... страхотни приказки за ХЛЯБА.
Само да добавя, за който и да е, да се препече на плоча или ламаринка, на жив огън, ... Само лебец може те засити !
Отделно лучец ,па и ако и му мазнеш нещо ...
Върнете се в началото
tsarvulan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: pazardjik

МнениеПуснато на: Сря Дек 25, 2013 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Все хора Ценители пишем тук.Няма ли начин някоя неделя да му идем на гости на този хижар ? Па там на плочата на печката и лебец и лучец ,па и все ще намерим и какво да мазнем отгоре- та и по ракийка да опънем и да се видим и запознаем. Е така -без излишна суета и подготовка.Само заради малкото ни останали истински неща.
Върнете се в началото
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Пон Яну 20, 2014 22:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Ходих в тази хижа Хубавец преди 4-5 години.
Има една тур. фирма, може би се казва Рила или нещо от сорта. Тръгваше се от Варна, после Карлово, хваща се балкана , и така пеша с раница от хижа на хижа. Мисля че тази беше една от първите хижи в маршрута. Всичко за около 7 дни. После като слезете в цивилизацията заякнали от носене на раницата и я хвърлите, имате чувството че сте леки като перце. Горе обхват GSM няма, най много някое УКВ Радио, и цигари няма от къде да се купят..
И аз съм фен на истинския хляб.

Йоан 6:
32 На това Исус им рече: Истина, истина ви казвам, не Моисей ви даде хляб от небето; а Отец Ми ви дава истинския хляб от небето.
33 Защото Божият хляб е хлябът, който слиза от небето и дава живот на света.
34 Те, прочее, Му рекоха: Господи, давай ни винаги тоя хляб.
35 Исус им рече: Аз съм хлябът на живота; който дойде при Мене никак няма да огладнее, и който вярва в Мене никак няма да ожаднее.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети