| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 15:44 Заглавие: |
|
|
Размера на радиатора зависи от:
-материал
-вид и начин на оребряване
-термичното им съпротивление и др.
и за тази цел има справочници в които са съобразени тези неща. | Цитат: | | Стойностите на елементите(кондезатори и диодите) в захранвашата верига с коректни стойности ли са или са дадени просто оритировачно? | незнам какво точно ти гледаш за да мога да ти отговоря с да или не. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rudiem Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 15:59 Заглавие: |
|
|
Много се извинявам за доста некоректно зададените въпроси по-горе, но в момента пиша една тема по старобългарска литература и това с усилвателя е между другото.
Та става ? за елементите от Specified Transformer Supply
колкото до радиатора всичко, което казваш е напълно вярно и ми е добре известно. Само, че не знам следното колко трябва да бъде разсеиваната от радиатора мощност, която той ще получи от усилвателя. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 16:40 Заглавие: |
|
|
Да става въпрос точно за този документ.
Колкото до радиатора, ако съм разбрал правилно трябва да разсейва (2*120)*1,1С = 264 С и със презапасяването около 280С. Моля те ако греша поправи ме. Мерси. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 04, 2005 23:20 Заглавие: |
|
|
| Разсейваната мощност на усилвател е около половината от максималната му изходна ,в някои случаи и повече.При това термично съпротивление и 240 вата мощност температурата на прехода ще достигне 120*1.1+Тос=132+30=152С но максималната температура на прехода е 150С-тоест дори и с радиатор с нулево термично съпротивление ,това е чиста фантастика. По добре ще е ако разчиташ на не повече от 2 по 80 вата мощност,и голям радиатор ,без изолация ,с паста и съпротивление под 0.3С/W ,най добре с голям вентилатор! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 11:54 Заглавие: |
|
|
Наистина аз не очаквам пълната мощност от такъв вид усилвател защото си мисля, че това са данни при някакви идеални условия, които не могат по никакъв начин да се осигурят. Но дори и 2*80 вата да извади ще ми бъде напълно достатъчно като се има предвид, че линейните изкривявания на стъпалото на са никак големи, качеството (ако меже да се говори за такова при подаване на сигнал от компютър) си мисля , че ще е задоволително.
А колкото до охлаждането съм изнамерил един вентилатор от пц с диаметър 80 мм. и за начало ще разчитам на него.
Между другото темата е пусната от Mitko RU защото си бях забравил паролата и докато получа нова.... Сега пиша от мое ме rudiem |
|
|
 |
|