Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Конвертор!!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
новобранец
Гост

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 17:59    Заглавие: Конвертор!! Отговорете с цитат

Може ли да се направи устройство за преобразуване на 24v в12V= 15~20A
историата е че е за яхта и уредите ще ползват обща маса
акумулатори бол....но са сварзани последователно за 24в и динамата зарехдат 24 в
помогнете PLS!!!
Върнете се в началото
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 18:50    Заглавие: Отговорете с цитат

така 1.не се казва ковертор а инвертор 2.ще стане най-лесно с импулсно 3.форума си има търсачка
elektronchika
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 19:11    Заглавие: Отговорете с цитат

IGBT, престани моля ти се да се правиш на много знаещ. не че аз съм, но според мен това си е точно конвертор. интертор е когато входното напрежение е по-ниско от изходното. например от 12В да получиш 220В/50Hz. И ми намери някъде, където е споменато за този въпрос във форума и тогава ми обяснявай че имало търсачка и т.н. Имаше една идея, където пишеше да се отвори акомулатора и да се изкара извод от не помня коя клетка и така ще се получи 12В, но по този начин според мен половината от клетките ще се разреждат и изхабяват повече от другата половина. Пак казвам че така мисля аз. [/b]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Vladi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Съб Юни 04, 2005 19:21    Заглавие: Re: Конвертор!! Отговорете с цитат

новобранец написа:
....
историата е че е за яхта и уредите ще ползват обща маса
акумулатори бол....но са сварзани последователно за 24в и динамата зарехдат 24 в
помогнете PLS!!!

Щом са ти свързани акумулаторните батерий последоватално, намери им средната точка, където напрежението ще е 12 волта, като масата в случая на 12 и 24 волта ще им е обща.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети