| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stereofonix Опитен потребител

Регистриран на: 15 Юли 2004 Мнения: 206 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Нед Яну 12, 2014 9:22 Заглавие: Търся схема на брояч със светодиоди |
|
|
Здравейте. Трябва ми схема на броят със светодиоди, като ми трябва да брой до 4 цикъла, и да се нула т.н да почва да брой отначало. Благодаря предварително _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта!
Последната промяна е направена от stereofonix на Вто Фев 04, 2014 21:48; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Нед Яну 12, 2014 9:31 Заглавие: |
|
|
| Какво се разбира под брояч със светодиоди и какво се разбира под цикъл? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 12, 2014 9:37 Заглавие: |
|
|
Модула трябва да се изпълнен със 4 светодиода. При натискане на бутона веднъж светва 1-вия светодиод, при натискане на 2-ри път бутон светва 2-рия светодиод, и така до запалване на 4-тия диод. На петото натискане на бутона да започва запалването на 1-вия светодиод _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
|
 |
antonantov Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 12, 2014 9:49 Заглавие: |
|
|
| Това става много лесно само с един брой 4017. Ако ти трябва по голям ток в изходите слагаш по един транзистор. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 12, 2014 10:05 Заглавие: |
|
|
Удобно ли ще е да постнеш някоя примерна схема. Ще съм ти много благодарян _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 12, 2014 10:14 Заглавие: |
|
|
Вместо 5 към 15 ,свържи pin10 към 15.
Светодиоди свържи на пинове 2,3,4,7 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 12, 2014 10:28 Заглавие: |
|
|
Много благодаря _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 04, 2014 21:45 Заглавие: |
|
|
Направех следната схема. Всичко си работи само че имам два проблема. Единият по-значителен е че свързах транзистор и реле към единият светодиод. т.е при запалване на светодиода да сработи и реле. НО при сработване на релето диода не запалва. Какъв може да е проблема. Другият проблем е че при първоначално подаване на захранване всеки път светва различен диод като първи а би било добре винаги да пали диода свързан към пин 3 на интегралната схема.
http://media.snimka.bg/s1/3147/032538003-big.jpg?r=0 _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 04, 2014 21:49 Заглавие: |
|
|
| Дай схемата на свързване на транзистора и релето. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 04, 2014 21:54 Заглавие: |
|
|
Дал съм я в линк към поста ми _________________ Винаги помисли дали наистина искаш да натиснеш бутона on/off , защото веднъж чуеш ли ... няма връщане назад .... просто си в играта! |
|
|
 |
|