Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся колега от Варна с читав LC метър
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Чет Яну 16, 2014 23:46    Заглавие: Re: За точността Отговорете с цитат

Изобщо съм нямал намерение да обиждам някой или труда му.
Просто всеки си има наблюдения и мнение. И аз мислех да правя аналогично решение но предпочитам заводско решение не зависимо в кой клас е и все пак както казах за момента ми трябва просто играчка.
Нека модераторите ако желаят да отцепят темата в друга където да сравняваме аналогични уреди.
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Чет Яну 16, 2014 23:49    Заглавие: Отговорете с цитат

DJ69VN написа:
...Взех уреда от чисто любопитство и за сега просто колкото да имам, нито ще ми вади хляба нито нищо.

Ми слагай го на рафта тогава и да събира прах. За какво тогава те интересува колко е точен? То и без това няма да ти свърши кой-знае каква работа.
И gigant е прав. Мериш кондензатора дотолкова, доколкото те интересува и универсалните капацитетмери за никакъв чеп не стават. Дори и този на k810 е много по-добър от тях. И какво общо има това, че е направен с PIC ???
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 17, 2014 0:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Просто от любопитство Smile Какво е толкова странното. Няма за какво да събира прах до момента си мери всичко в рамките на нормалното.
k810
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Несебър

МнениеПуснато на: Пет Яну 17, 2014 0:33    Заглавие: Re: За точността Отговорете с цитат

gigant написа:
Как да проверим/измерим/окачествим/сравним 1мкф примерно..А ако кондензатора е половин пикофарад, или половин фарад?

Ами как, уреда или го измерва в допустимия толеранс, или не го измерва))) Мисля че темата беше за измерване на капацитет. По-добри предложения как да си тества уреда?

Половин пикофарад се отчита от Унгарския LCM3, до половин фарад не съм тествал, по спомени до четвърт.
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Яну 17, 2014 19:20    Заглавие: Отговорете с цитат

В момента при мен има един MS5308. Ако те устройва, обади се.
Върнете се в началото
pansim
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Sandanski

МнениеПуснато на: Пет Яну 17, 2014 21:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Още на предишната страница, писах че имам MS5308, ама нищо. Явно не е толкова на зор колегата
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 20, 2014 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам за забавянето но съм затрупан с работа.
pansim Благодаря но исках да е от Варна човека.
мульо Ще ти се обадя тези дни.

Благодаря на всички за вниманието.
migcom
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Сря Яну 22, 2014 10:52    Заглавие: какви стойности п.. Отговорете с цитат

Кажи какви стойности премерени кондензатори ти трябват и ще ти ги пратя за калибрация .Имам руския цифров мост който мери точно и мери тангенс делта даже ..Иначе всичко друго е ментета ..Това животно мери с точност 01 пикофарад
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
pansim
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Sandanski

МнениеПуснато на: Сря Яну 22, 2014 12:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега с "руския цифров мост"
Май бъркаш точност с резолючия Very Happy
И великия руски цифров мост мери до 10кХц!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
migcom
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: В.Търново

МнениеПуснато на: Сря Яну 22, 2014 17:23    Заглавие: na osledniq kolega Отговорете с цитат

Руския мост работи със заместване ако ти говори нещо това .това е най точния метод ...сравнява се с образцови стойности .Така че точността му е гарнтирана ..
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети