Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Допустима температура на 10W LED

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
besriworld
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Рудозем

МнениеПуснато на: Нед Яну 26, 2014 22:11    Заглавие: Допустима температура на 10W LED Отговорете с цитат

Здравейте , имам едно въпросче относно 10 W LED . Въпроса е свързан с това до каква допустима температура мога да си позволя да се нагрее радиатора на светодиода. Като меря точно до контакта на светодиода с радиатора.
Това е datasheet на светодиода : http://www.wayjun.com/Datasheet/Led/10W%20Epistar%2035mil%20Chip%20High%20Power%20LED.pdf

Светодиода ще работи на 0,6А

Аз като гледам тази графика по долу трябва да няма проблем и при 80 градуса. Въпроса ми е правилно ли се ориентирам.

Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Яну 26, 2014 22:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако погледнеш следващата графика,би трябвало да забележиш,че 600mA ще бъде консумацията при приложено напрежение около 7,5V. Това означава мощност около 4,5W. От графиката за температурата следва че при ток 0,6А допустимата температура на кристала е 90 градуса. При ток 1А и мощност вече 10W допустимата температура ще бъде около 55 градуса. Тоест отговорът на въпроса ти е: Да,при ток 0,6А температура 80 градуса не би трябвало да е проблем,но реалната мощност на светодиода няма да е 10, а 4,5W.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
besriworld
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Рудозем

МнениеПуснато на: Нед Яну 26, 2014 22:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря много , това много ме успокои . Ще гледам да съм с 10 градуса под максималната допустима температура.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пон Яну 27, 2014 0:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз те съветвам да не допускаш температура по-висока от 70градуса.
Повече по темата тук
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети