|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
besriworld Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 26, 2014 22:11 Заглавие: Допустима температура на 10W LED |
|
|
Здравейте , имам едно въпросче относно 10 W LED . Въпроса е свързан с това до каква допустима температура мога да си позволя да се нагрее радиатора на светодиода. Като меря точно до контакта на светодиода с радиатора.
Това е datasheet на светодиода : http://www.wayjun.com/Datasheet/Led/10W%20Epistar%2035mil%20Chip%20High%20Power%20LED.pdf
Светодиода ще работи на 0,6А
Аз като гледам тази графика по долу трябва да няма проблем и при 80 градуса. Въпроса ми е правилно ли се ориентирам.
 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 26, 2014 22:33 Заглавие: |
|
|
Ако погледнеш следващата графика,би трябвало да забележиш,че 600mA ще бъде консумацията при приложено напрежение около 7,5V. Това означава мощност около 4,5W. От графиката за температурата следва че при ток 0,6А допустимата температура на кристала е 90 градуса. При ток 1А и мощност вече 10W допустимата температура ще бъде около 55 градуса. Тоест отговорът на въпроса ти е: Да,при ток 0,6А температура 80 градуса не би трябвало да е проблем,но реалната мощност на светодиода няма да е 10, а 4,5W. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
besriworld Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 26, 2014 22:54 Заглавие: |
|
|
| Благодаря много , това много ме успокои . Ще гледам да съм с 10 градуса под максималната допустима температура. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 27, 2014 0:51 Заглавие: |
|
|
Аз те съветвам да не допускаш температура по-висока от 70градуса.
Повече по темата тук |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|