Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся информация за два трафа

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Чет Яну 30, 2014 14:29    Заглавие: Търся информация за два трафа Отговорете с цитат

Имам два трафа с производствени номера ПФ 125.794.003 и ПФ 125.794.006. Интересува ме в какви устройства са били ползвани и входното и изходните им напрежения. Има ли някъде база данни,откъдето може да се провери това? Благодаря!

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Чет Яну 30, 2014 19:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Напреженията (ако са мрежови) можеш и сам да си ги измериш.

Ако сложиш снимка може и на някого да му просветне къде ги е мяркал.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Пет Яну 31, 2014 13:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето снимка:

Така,както са означени намотките обикновено в ляво на схемата трябва да е първичната-това са 500 навивки с ПЕЛ 0,31. Омичното съпротивление на тази намотка е твърде малко според мен за първична, за това съдя и от броя навивки. Ако ползвам за първична другата намотка вероятно няма да има проблем,но на двата трафа тези намотки са различни. Няма как трафовете да са изходни за лампови стъпала,затова загадката за мен остава.Сечението на магнитопроводите е 4,5 квадратни сантиметра. Типът магнитопровод е ШЛ,друго не знам. Някога някъде някой бе публикувал статия,в която бяха описани всички стандартни трафове,произвеждани от нашата промишленост,затова и зададох въпроса. Дано няко нещичко се досети. Добавям само че т.н. вторични са със следните данни: на първия траф- 800 навивки ПЕЛ 0,1 +290 навивки ПЕЛ 0,62 , а на втория- 1200 навивки ПЕЛ 0,1 + 290 навивки ПЕЛ 0,62.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети