Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвет за професионална апаратура
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
paclevkov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 01, 2014 20:10    Заглавие: Съвет за професионална апаратура Отговорете с цитат

Здравейте колеги,

Искам първо да се извиня ако съм объркал раздела , но мисля че тук е правилното място. Ето го и проблема:

Участвам в проект , свързан с университета и задачата ми е да намеря професионални уреди за измерване на напрежение / ток , температура , като цяло мониторинг станции (ако има такива). Ще се изпитват компютри при Overclock режим , техните показатели и т.н. Проблема е че не мога да разбера кои точно модели са с гарантирано качество при измерването , тъй като съм все още зелен и нямам изграден опит в сферата. Ако може да ми препоръчате Марки на мултимери , станции за запояване , инфрачервени пистолети или нещо подобно , но идеята е да е професионално. Може да е от цяла европа / америка . Ако знаете също някой сайт за подобна апаратура като цяло ще съм много благодарен. Имам само няколко дни да се подготвя , така че всички предложения са добре дошли Smile . Предварително благодаря на заинтересуваните колеги. Цената няма значение , може даже и да са топ продукти.

Поздрави и приятен Хоби Уикенд на непочиващите Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Съб Фев 01, 2014 20:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледай тук. Мисля че че задоволи всичките ти изисквания.
http://www.micom-tm.com/index.php/bg/produkti
Поне е систематизирано и има всякакви производители. Поне ще те насочи какво да търсиш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Фев 01, 2014 20:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо се изясни само теоретично или и практично? И защо само няколко дни, с колежките ли се подпичкваше досега?

Изясни си понятията. Професионално означава нещо друго. Примерно повишена надеждност, работа при разширен температурен диапазон, точност на измерване при съответни промишлени смущения, влага и прах в околната среда.

Какво ще се измерва и с каква точност?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
paclevkov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 01, 2014 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма да е само теоритично. Устойствата ще останат за работа след поръчването им. Но за целта , трябва да подготвя списъка до няколко дни , съответно имам краен срок другият петък. Какво искам точно да измервам ?
-Когато овърклоквам процесор над 1.5V , искам да виждам на дигиталния мултимер напрежението като 1.5234 примерно. Ако за тази цел ми трябва аналогов волтметър ,може и с него , но предпочитам дигиталният. Ще ми трябва и пистолет за замерване на температурата в съответните зони на изпитващата станция , за да знам къде да охлаждам. Искам показанията да са точни , а за финансирането се грижи европейският съюз , така че няма да се изхвърлям точно на най-скъпата апаратура , но няма и да ползвам китайци.
http://eu.flukecal.com/products/data-acquisition-and-test-equipment/bench-multimeters/8808a-digital-multimeter?geoip=1&quicktabs_product_details=1
ето това ми направи впечатление , мисля че отговаря на това което търся като Мониторинг от станция. Доколкото виждам измерва с точност и е за по-прицизни цели. Ще поразгледам из сайта , който ми сподели колегата , наистина има доста интересно оборудване. Освен тези мултимери , ще ми трябва отделен муилтимер , който да отчита температурата на определено място с много прицизен датчик , температурата която ще измерва ще е от -100*C до + 100*C примерно.

Последната промяна е направена от paclevkov на Съб Фев 01, 2014 23:17; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Фев 01, 2014 21:22    Заглавие: Отговорете с цитат

За толкова много числа след точката мога да препоръчам HP-Agilent 34401A или още по-добре новата му модификация 34461A - той може да мери и температура. Първия го имам и мога да кажа само едно - перфектен е! Друг е въпроса дали ти трябва такава точност...
Върнете се в началото
paclevkov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 01, 2014 21:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами хубаво е да знам с точност , защото при повишаването на напрежението ще има изменения , съответно ще видя кои захранвания показват при съответните настройки за натоварен режим най-добри характеристики. Този уред от къде може да се поръча ? Сложен ли е за използване ?
Върнете се в началото
dodov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Попово

МнениеПуснато на: Нед Фев 02, 2014 10:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато става въпрос за професионална измервателна апаратура, разгледай каталога на тази фирма.
http://www.gossenmetrawatt.com/default.htm
Фирмата е немска, гаранцията на уредите са 3 год. Качеството на мултицетите, и точността им се равняват на щатската фирма FLUKE. При интерес мога да предоставя данни за контакт на дистрибутора за България.
Върнете се в началото
paclevkov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 02, 2014 11:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Много благодаря ! Още днес почвам да потготвям списъка. Ще ви уведомя за избора си.
Върнете се в началото
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 02, 2014 12:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Още днес почвам да потготвям списъка. Ще ви уведомя за избора си.

Laughing EE колко му е лесно на момчето
Върнете се в началото
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: По света и у нас

МнениеПуснато на: Нед Фев 02, 2014 15:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Aбе човече имаш ли идея колко струват изброените уреди и колко тотален overkill са за простичките нужди на овърклокинга? Еntry level Fluke 175 е 500 кинта и е предостатъчен за нуждите ти, desktop мултиметрите струват пъти повече, особено с резолюцията, която безсмислено искаш. Gossen са още една лига по-нагоре и от Fluke.

Ей това има 500 000 count опция при мерене на VDC, аз бих избрал него.
http://www.tme.eu/en/details/bm857a/portable-digital-multimeters/brymen/

За топлината - термокамера също е безумно скъпа за това което правиш, какъвто и да е лазерен термометър ще ти стигне според мен.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети