| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gandalf_hsr Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 08, 2014 18:28 Заглавие: Как да свъжа реле време към ел.мототче |
|
|
Здравейте реших да си направя инкубатор и за да не въртя яйцата на ръка си намерих части от стар инкубатор:ел.моторче на 12в,трансформатор и си купих реле време на 12в.
Взех си и грец на 2 ампера и кондензатор 1000микрофарада на 25 волта и зглобих наличните части по следната схема;
.
Проблема е следният релето след нагласяне на определено време се показва оо и след изтичане на зададеното време се чува изщракване и светване за секунда на вторият ред от цифрите
но моторчето не тръгва и това се повтаря постояно.Като се направи релето на секунди започва да отброява ,след изтичане прещраква но моторчето пак не тръгва.При замерване с мултицет ми показа след греца 20,5в а след трафа от цифри 3+4=15в цифри 5+5а=5,5 цифри 5+6=17в цифри 5+6=11в.Имам друг кондензатор пак на 25в но е на 500микрофарада ще тръгне ли цялата система или нещо бъркам със свързването.Ще ми е от полза всякакъв съвет.Ако има някой който може да сглоби системата и да тръгне срещу заплащане и почерпка да пише да му донеса частите.Релето нещо не съм могъл да му прекача снимката
Има си бутон "Преглед".Никой не е длъжен да върви след тебе да оправя картинките  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
picall Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 09, 2014 0:50 Заглавие: |
|
|
Колега р
най вероятно трафчето ти няма мощност да захрани моторчето. и второ май ще се наложи да стабилизираш напрежението с което захранваш таймера.
От къде си? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 09, 2014 7:43 Заглавие: |
|
|
| здравей трафа и моторчето са извадени заедно от стар инкубарор.Като се свърже моторчето с фрафа си работи.Преди таймера има грц и кондензатор е са ли достатачни за стабелизиране на тока.Таямера е с прав отк.Иначе съм до Хисаря. |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 09, 2014 7:54 Заглавие: Инкубатор |
|
|
Показаното ел. моторче е за променлив ток с честота 50 Хц. Проверете на клемите на моторчето какво напрежение постъпва и също връзките през релето. Ако постъпва право напрежение двигателчето няма да работи. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 09, 2014 8:51 Заглавие: Re: Инкубатор |
|
|
| Когато моторчето е свързано с релето в клема 6 релето само свети оо и не работи,към мотора отива прав отк 0,30.При свързване на мотора към клема 5 на трлето мотора започва да работи без да спира,тока който отива към него е 10,5 променлив. |
|
|
 |
plamenp Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 09, 2014 12:51 Заглавие: |
|
|
Мисля,че релето трябва да се конфигурира.
За еднократно действие се свързват клеми 1 и 4,за циклично-1 и 3(според снимката на релето). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 09, 2014 13:28 Заглавие: |
|
|
Свързах клемите 3 и 4 на релето но няма промяна.Възможно ли е да не работи релето защото е за 12в а към него постъпва 20,5в.Ще потърся изправител на 12в и ще пробвам как ще е.
НЕ се отговаря с този бутон  |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 09, 2014 13:50 Заглавие: Инкубатор |
|
|
Я прочети малко в книжка по електротехника темата за релета, темата за електрически вериги и контакти за да си изясниш проблема. ТОВА СА ЕЛЕМЕНТАРНИ ТЕМИ В ЕЛЕКТРОТЕХНИКАТА. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 09, 2014 16:54 Заглавие: Как да свъжа реле време към ел.мототче |
|
|
Знам си че съм много зле в електрониката и задавам тъпи въпроси но понеже няма сериозни майстори наоколо търся съвет от форума.  |
|
|
 |
picall Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 09, 2014 23:34 Заглавие: |
|
|
| Ами ако релето е дефектно? Пробвай с веригопроверителя на мултицета ти дали като включи релето ще ти свирне между 6 и 8 краче като махнеш всичко включено към тях |
|
|
 |
|