|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kokcho Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 11, 2014 21:35 Заглавие: |
|
|
| plamenp написа: | За тази техника(торачки ,пръскачки и др.) информацията за скоростта на машината не се взема от силоотводния вал на скоростната кутия ,защото при различни предавки оборотите и скоростта са различни.Информация за скоростта се взема от някое колело на машината с такива датчици.http://www.stselectronics.eu/MDxx4D.html.
Монтират се с подходяща планка и отчитат импулси при преминаването на болтовете на главината на колелото. |
Написал съм изходящия вал на скоростната кутия който се върти пропорционално на свигателните колела, но благодаря за схемите за сензорите на ХОЛ. Това със закрепването ще го мислим на място накрая когато идеята проработи например. Аз смятам да направя някаква опитна постановка с преобразувател честота напрежение има такива схеми в нета с LM2907, LM2917 или LM 331 и т.н. На изхода им пише че сигнала е 0 до 10 V, което е супер за управление на някаква пропорционална задвижка с вътрешна обратна връзка. Проблема е в това , че трябва да купя такава задвижка и сензор на ХОЛ другото го имам но ако не стане ще си имам задвижка и т.н. Залудо работи залудо не стой ! живи и здрави ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|