Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с пасивен лентов филтър (аудио)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 17:11    Заглавие: Проблем с пасивен лентов филтър (аудио) Отговорете с цитат

от доста вереме си правя домашни трилентови колони Very Happy и най голямата мъка бяха филтрите намерих достатъчно п.е.л. и навих всичко най после обаче не всеички резултати ми харесаха баса и високите си режат идеално обаче средата (лентов филтър) се лигави доста намаля нивото чувствително на ухо близо два пъти??? локализирах главния виновник неполярния кондензатор на входа 10мф 50в. марка consonic сложих вместо него насрещно вързани2бр. кеа 2 (добрите стари българчета) 47мф 25 волта и чудо нивото почти не пада е еее... какво ще прайм сега зада свири като хората? подробности: индуктивноста на намотките е мерена с волткраф кондензаторите също не са дефектни/неточни стойности немога да им измеря esr обаче след заряд с 30 в. и измерване с цифрово уредче 838 напрежението пада подозрително бързо а след 10 мин. престой напрежението е 15/ 20 волта буклуци ли са тия цонсоник и какви ми препоръчвате за целтамоля ви кажете някъкви качествени за целта кондензатори
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 12:47    Заглавие: Re: Проблем с пасивен лентов филтър (аудио) Отговорете с цитат

kd 503 написа:
от доста вереме си правя домашни трилентови колони Very Happy и най голямата мъка бяха филтрите намерих достатъчно п.е.л. и навих всичко най после обаче не всеички резултати ми харесаха баса и високите си режат идеално обаче средата (лентов филтър) се лигави доста намаля нивото чувствително на ухо близо два пъти??? локализирах главния виновник неполярния кондензатор на входа 10мф 50в. марка consonic сложих вместо него насрещно вързани2бр. кеа 2 (добрите стари българчета) 47мф 25 волта и чудо нивото почти не пада е еее... какво ще прайм сега зада свири като хората? подробности: индуктивноста на намотките е мерена с волткраф кондензаторите също не са дефектни/неточни стойности немога да им измеря esr обаче след заряд с 30 в. и измерване с цифрово уредче 838 напрежението пада подозрително бързо а след 10 мин. престой напрежението е 15/ 20 волта буклуци ли са тия цонсоник и какви ми препоръчвате за целтамоля ви кажете някъкви качествени за целта кондензатори

за да използват електролити трябва да ги сфазираш когато са насрещно свазани 25 волта мисля 4е е много малко 6те погледна конкретна схема и 6те ти дам формули за лентовия филтър
dafo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 14:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Пиши подробно във този форум http://www.bgaudio.org/modules.php?name=Forums малко са надути но ако им се помолиш ще ти помогнат. А относно средата може и самият говорител да не е хубав, пробвай с филтър от 2-ри 3-ти ред. Аз скоро приключих моите трилентови колони и се справих отлично, но моите филтри са немски INTERTEHNIK с много качествени кондензатори и намотки, доста скъпи ми излезнаха но си заслужаваше
Върнете се в началото
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Юни 05, 2005 14:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Купи си обикновенни български кондензатори " МПТ " на поне 160 V .и ги свържи така ,че да се получи необходимия капацитет . Като съотношение цена - качество те са най удачния вариант . Ползвал съм ги много и съм доволен . Лошото е че повече от 5 микрофарада трудно ще намериш ...
Върнете се в началото
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Юни 06, 2005 18:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Ха Smile
Благодаря за отзивчивоста ,но проблема беше в високочестотното звено на лентовия филтър разкарах го и свири чудно честотите сякаш си пасват като на кино и свири чисто при големи мощности е не съм усилвал до край още Very Happy , но почти на макс мощност свири супер без да криви говорим за мощност 80/100 вт.
П.с сложих си кондензатори 12мкф 250 волта кполкото кутийка от майонеза Very Happy обаче сух неполярен май там беше проблема , имам и сух сименс 25 мкф 250 в. колкото 2 кутии една в/у друга Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети