|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Funtast Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 16, 2014 6:07 Заглавие: Препоръка за ръкохватка на поялна станция Gordak 952 |
|
|
Привет!
На 13.02 пристигна дълго чаканата станция за запояване...
Първите ми впечатления не са особено добри, първо получих дефектна(според служителя тя е единствената дефектна), след това беше сменена...
Нагревателя загрява относително бързо, но явно има голямо термално съпротивление, което пречи на човката да загрее...
Личи си евтината изработка особено на ръкохватката, която смятам да сменя с по-качествена, интересувам се от вашите препоръки
това е оригиналната ръкохватка  _________________ 17години,
Upgrading myself! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Фев 19, 2014 13:13 Заглавие: |
|
|
Лошо копие на Hakko.Първия вариант е да си поръчаш оригинални човки Hakko.Втория-цял поялник Човки _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 19, 2014 23:04 Заглавие: |
|
|
Поялника който препоръча Бай Тишан е отличен , като изключим човката.
Поялника е с PTC терморезистор като оригиналните на Hakko, и не пасва на ментетата които се продават на нашия пазар, понеже масово са с термодвойка.
Човката с която пристига от Китай прилича на чист метал, без съдържание на мед. Аз я изхвърлих и сложих друга човка, и сега е отличен поялник, почти добър заместител на оригинален Weller ))) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 21, 2014 19:54 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за забавената реакция...
Поялниците на Hakko и Weller са страхотни, лошото е, че цокъла на ръкохватката не е същия. И аз имам подозрения, че моят е с термодвойка, а този на Hakko с терморезистор...
Смятам, че няма разлика м/у представянето на скъпа и евтина станция, с еднакви ръкохватки...
Моят поялник има много голям луфт м/у нагревател и човка
Предпочитам да взема наистина читаво поялниче(вместо само човка), но не искам да се занимавам със рязане на кабели и смяна на конектори(в краен случай и това е вариант), да не говорим ако термалния сензор(който е вграден в керамичния нагревател) е различен...
ПС: k810, медта също е метал , ти желязо ли имаш впредвид? _________________ 17години,
Upgrading myself! |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 21, 2014 21:45 Заглавие: |
|
|
Имам предвид желязо да, оригиналната човка изстиваше бързо при докосване до спойка на платка. Иначе реотана е реален 50 ватов.
Добро и изгодно според мен е ориг. ръкохватка Велер с термодвойка, с китайска стания тип ZD или Solomon, понеже и без това много от схемите им са крадени от Велер. Конектора според мен е малък проблем. После ползваш велер с ориг. реотан, и ориг. човки със специална топлопроводима мед. |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 21, 2014 21:53 Заглавие: |
|
|
Това което показва Emome изобщо не е същото като поялника от линка на бай Тишан. Онова което идва от ибей е с човка тип 900 M T В и според мен е обикновенно желязо. Нещо като капачка да не се счупи реотана при транспорт.
Това което е показал той е нещо по финно като размер, и се предполага с поносимо качество. Всъщност човки от Бг не съм купувал , и не знам Gordak с какво идват фабрично. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 21, 2014 23:30 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | със специална топлопроводима мед. |
А НЕСПЕЦИАЛНАТА мед е НЕтоплопроводима, що ли? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 22, 2014 0:07 Заглавие: |
|
|
Това което показа Emome е същото, което показах аз в първата си тема, както Emome спомена поялните ни станции са идентични(фабрични на Gordak)... ...Не е капачка, ама си личи, че е евтино
Тъй като съм направил избора си вече и ползвам Gordak 952, не търся предложения за контролер, а само за ръкохватка...
Emome, ако използваш поялника за фини спойки, то той би трябвало да е задоволителен, но все пак смятам, че може да е много по-добре...
ПС: Нямам претенции за каквито и да е знания по темата, ама съм чувал някъде за пресована мед, може би това иска да ни каже колегата? _________________ 17години,
Upgrading myself! |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Фев 22, 2014 9:59 Заглавие: |
|
|
Аз работя с Lukey 852D от около 10 години.Ползвам основно оригиналния поялник,който е с нагревател Hakko.Бях купил в началото 2 човки Hakko,които си дойдоха в оригиналната опаковка.Една човка караше около половин година.Ако я нараниш се пробива и се" изяжда" за ден.Купих ги тогава по около 10 кинта бройката.После купих едни ментаци по 2 лв дето не можеше да разтопи тинола -изхвърлих ги.
Намерих медни човки от български поялници-6 волтови.Дадох на познат стругар ,който ги разпроби до желания размер на отвора за нагревателя.Сега поялника работи по добре дори от времето когато беше с оригиналните човки Hakko.Вярно медната свършва за около 2 седмици,но пък имам 2 кила човки,и това много не ме притеснява.ПО ДОБРА ЧОВКА РАЗЛИЧНА ОТ МЕДНА НЯМА.
Купил съм си и резервен нагревател за поялника-преди около 2 години.Но оригиналния като гледам не мисли и да изгаря-макар че работи 10 години.Новия едва ли е Hakko-така .че по добре да стои в чекмеджето.
Оригиналните човки изглеждаха точно така:
Проблема на тези е че не държат тинола на върха на човката ,а се качва нагоре и трудно се прави спойка-за разлика от медната. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|