| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2014 12:29 Заглавие: *** Навигация MIO C320b - adaptor захранване |
|
|
Брат ми ми подари въпросната навигация MIO C320b . Оправихме картите.
Захраването от запалката може би не е оригиналното. Като се включи в автомобила, рестартира и преминава на режим "дата кабел". Пробвах и с друг адаптор от друга, същата работа. Това само като се подаде захранване, ако само е включен кабелът няма проблеми, но на вградената батерия не може да работи много време.
Та как трябва да е свързването и захранването? Подсказаха ми за резистор, който определя режима. В този куплунг има някъкъв, но вероятно не е точната стойност. При прекъсването му същото. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж
Последната промяна е направена от Филипов на Пет Мар 07, 2014 19:30; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2014 12:40 Заглавие: |
|
|
| Вържи един потенциометър на местото на резистора и опитвай. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2014 15:38 Заглавие: |
|
|
При мен нещата се развиха по същия сценарии. Установих ,че не е виновен адаптера а USB кабела .С едни кабели става с други не .Просто мини usb има разлика при различните кабели _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
|
|
 |
mironski Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2008 Мнения: 121 Местожителство: Полски Тръмбеш
|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2014 16:44 Заглавие: |
|
|
След включването на адаптера в захранването и последващо задържане на бутона за включване на навито, какво се случва?
На Гармин захранващите кабели са без Rx и Tx връзки. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2014 17:34 Заглавие: |
|
|
Не съм си играл да меря ,много е малко разстоянието на мини usb то.Просто на един лаптоп опитвах с разни кабели .Ако зарежда от лаптопа ще зарежда и от адаптера . _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2014 17:45 Заглавие: |
|
|
| Е, няма как да са разбъркани изводите, стандарта е един и същ за отделния тип, дали mini A или mini B. Освен да е самоделка. |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2014 18:00 Заглавие: |
|
|
При мен работи по този начин:
http://krhainos.tk/motoplug.jpg
Навигацията е неизвестна китайска, но мобилния телефон (HP iPAQ 6815) също се зарежда с този кабел. |
|
|
 |
martinov73 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2014 18:57 Заглавие: |
|
|
Здравейте, може би тук ще намерите нужната информация
http://pinoutsguide.com/GPS/miniusb_gps_devices_pinout.shtml
MITAC MIO devices with mini-usb cable
C310s DigiWalker, C310x DigiWalker, C710 Car Navigation, H610 Mio DigiWalker, P350 Mio DigiWalker
C320, C520, C720 Mio devices use the mini-usb-B cable with pin 5 shorted to pin 4 to indicate a charger is plugged in, and not shorted to indicate the presence of a data cable. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2014 19:27 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички отзовали се. Тръгна с някакво зарядно от блакбери, там резисторът е 75 ома. Може и за късо за го възприема.
В адаптера, с който ми беше дадено беше 200К. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|