| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
matkauton Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 06, 2014 15:36 Заглавие: Acer 9410 Липсва подсветка след смяна на дънна платка. |
|
|
| Колеги влезнах в един филм. Лаптопа оригинално беше с видео Nvidia 7600 запоено на дъното. Реших да взема дъно с вградено видео (с интелски чипсет). Уж че са по издръжливи. Взех го уж чисто ново от ebay от САЩ. Лаптопа тръгна на външен монитор си работи на неговия си екран няма подсветка липсва упралението идващо от дъното. Реших, че дъното е дефектно - върнах го обратно. Купих дъно от продавалник втора употреба отново с вградено видео. И познайте - пак нямам подсветка. Сменил съм матрица кабел инвертор нулев ефект. Мерих управленето на подсветката на кои пинове отива на дъното отиват и двата. Освен кабелите на тези без видео карта да са различни и да идват на други пинове. Оценявам всякакви свежи идеи, че се ичерпах. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
al_at Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 07, 2014 18:12 Заглавие: Re: Acer 9410 Липсва подсветка след смяна на дънна платка |
|
|
Само подсветка ли липсва? При включен лаптоп без външен монитор, като се освети екрана странично, вижда ли се изображение? Ако не се вижда, може наистина сигналите да са с друго разположение. Още един тест - с външен монитор, ако има инсталиран Windows XP, в Display Properties, Advanced, Monitor вижда ли се още един монитор, макар и неактивен? Във Виста/7 също може, но беще по друг начин. Ако не се вижда, това пак може да е признак, че сигналите в куплунга са с друго разположение. Ето едно сервизно ръководство, но едва ли е за вашия модел:
http://tim.id.au/laptops/acer/aspire%209420%209410%207110%20travelmate%205620%205610%205110.pdf
Трябва да си намерите такова, което съответства на вашата дънна платка. В него може да се провери с кои панели е съвместимо дъното.
П.С. Може да се опита ресет на BIOS, чрез махане на CMOS батерията за няколко минути. Може и да помогне.(Ако разположението на сигналите е наред). |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 10, 2014 13:37 Заглавие: |
|
|
Какви са наименованията на двете платформи с които разполагаш в момента, за да сравниш LVDS куплунзите по сервизно ? 9410 Intel UMA би трябвало да е на MYALL2. Дъното с дискретно видео с какво означение е?
Доколкото успях да проверя в бързината съществуват два парт номера на лентов кабел към дисплей за този модел, но пък този лаптоп го има и на AMD платформа MYALL M, което прави мазалото пълно.
Докато не напишеш повече няма как да стане, нито точни сервизни да се намерят и т.н. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2014 12:58 Заглавие: |
|
|
Оригиналното дъно на лаптопа беше със видеочип nvidia gf-go7300-b-n-a3, което е с myall M. Intel-ските чипове са: на оригиналното: SL8Z4, а на това коетo се опитвам да сложа SL8Z5 с 940GML видео - myall 2. аз имам и двата модела кабели оригиналния 50.4g903.006 MYALLM и съм си купил един 50.4g904.002 MYALL2. и на двата кабела пиновте от инвертора отиват на едни и същи крачета на дъното. И с двата кабела нямам подсветка картина иначе има. И до тук се изчерпах с идеите.
Може би друг модел инвертор? |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2014 13:24 Заглавие: |
|
|
Абе нещо не е така. MYALL M е на амд.
Ето MYALL M цък
Ето и MYALL2 цък
И двете сервизни са със свободен достъп и се гуглят за секунди.
Сравни дали отговарят като състав. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2014 13:35 Заглавие: |
|
|
| Ами не отговаря М-ката Процесора е интел и чипсета е интел на оригиналното само видеото е Нвидиаи въпреки това оригиналния кабел е върху него пише myallM а на другия myall2 |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 11, 2014 14:03 Заглавие: |
|
|
Провери кой сигнал/напрежение отсъства , мери директно на инвертора. Отключи кабела от инвертора, мери пак и следи има ли промяна. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2014 10:40 Заглавие: |
|
|
| Забавих се малко го бях оставил на страни този кош. Взех от човека, който ми прати дъното и инвертора, с който уж е работил лаптопа. Пак няма ефект. Отсъстват и двете управляващи напрежения от дъното пробвах с включен, с изключен инвертор включен, изключен кабел все 0. Намерих къде водят директно на дъното пробвах без LCD кабела все никакво напрежение. Няма късо към маса. Колкото и невероятно да звучи започвам да си мисля, че и двете дъна са проблемни. и все пак при всичко останало работещо не мога ли да отрежа пътеките към чипа и да подам управления от другаде да светна принудително инвертора и просто да не се регулира светлината. Някой правил ли е такива опити? |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2014 12:46 Заглавие: |
|
|
Да ,става . Отрежи двете жички на сигналите на буксата на кабела ,който влиза в инвертора ,вържи ги една за друга и подай след някой стабилизатор от дъното 3.3 волта .Ако не запали сложи 5 волта .Опитвал съм да подам напрежение само на единия или само на другия сигнал и ми е гърмял инвертора . _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 21, 2014 19:02 Заглавие: |
|
|
| Така го направих колега. Намерих 3,3 волта, които се изключват при спиране на лаптопа. Малко подсветката светка преди да тръгне лаптопа, но не ми се правят закъснителни вериги така ще го оставя. Много благодаря за помощта. Проблема е решен. |
|
|
 |
|