| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2014 17:21 Заглавие: Рязане на метален бидон |
|
|
| Въпросът ми може би не е за този форум,но реших да го задам тук,защото чувствам всеки един участник за свой познат.А именно, предстой ми да срежа двете дъна на 200 литров метален бидон, съхранявал моторно масло.Виждал съм експлоадирал резервоар от дизел при работа с флекс в непосредственна близост до него и малко се притеснявам дали няма да се случи същото.Моля ако някой има опит от такава дейност да сподели. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2014 19:46 Заглавие: ..... |
|
|
| Секач, направен от механична ножовка или друг подходящ и с чука.Няколко такива варела съм закарал на едното село и така сме им "отпарали" капаците . |
|
|
 |
jonov Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2014 20:20 Заглавие: |
|
|
 _________________ От Blizoo - бягай на далеч |
|
|
 |
bvb80 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 23, 2014 22:24 Заглавие: |
|
|
Има два варианта.Единият е със Зеге а другият е с ножица за ламарина.
Ако ще е с зеге,първо пробиваш дупка с дрелката и после с зегето.Ако ще го режеш с ножица,първо срязваш малко с ножовкта и после с ножицата. |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2014 11:34 Заглавие: |
|
|
| Ако не тече: за горния капак пълниш с вода (не догоре) и с флекса. Махнеш ли единия капак няма оласност от взрив за другия |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2014 22:01 Заглавие: Re: ..... |
|
|
| chavdar68 написа: | | Секач, направен от механична ножовка...... |
Ти виждал ли си как се "взривява" лист от механична ножовка при удар с чук по нея? Не е задължително да се получи всеки път, но споменът може да те преследва цял живот! Не давай такива съвети! През 1970-та мой съученик имА глупостта да стегне такъв лист в менгемето и да го прасне с чука. Всички имахме щастието стотиците може би парченца да не уцелят никого! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 25, 2014 22:30 Заглавие: |
|
|
Що не обърнете темата в посока кога възникват необходимите и достатъчно на брой условия за да се получи взрив ?
Ще ми е много интересно ...
Секачи , длета и тем подобните от механична ножовка се ползват масово от майсторята . Не съм чувал да експлодират. Правено е хиляди пъти, и от мен самия. Да пази Бог!
Знам, че при високо закалени метали - пружини, ресори, лагери -могат да хвърчат парчета при счупване!! |
|
|
 |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 26, 2014 8:28 Заглавие: |
|
|
| Постъпих по съвета на ikarlo и се получи безинцидентно.Неговата идея ми се стори разумна.Разполагам само с флекс.Благодарности. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 26, 2014 10:20 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: |
Секачи , длета и тем подобните от механична ножовка се ползват масово от майсторята . Не съм чувал да експлодират. Правено е хиляди пъти, и от мен самия. Да пази Бог!
Знам, че при високо закалени метали - пружини, ресори, лагери -могат да хвърчат парчета при счупване!! |
Ей затова говоря аз! Лентата е достатъчно тънка,за да се пръсне твърде лесно на десетки парчета,които хвърчат във всички посоки! От листи за механични ножовки правя единствено стъргалки за боя и ръжда. Пък който каквото иска да си прави. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|