|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2005 21:49 Заглавие: |
|
|
милиони теми вече се създадоха то тоз въпрос  _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 12:35 Заглавие: |
|
|
Ae вместо да ми помогнесх ти......  _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
|
 |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 13:38 Заглавие: |
|
|
Аве голям проблем както си слушам тихо и изведнъж един бръм и трафа загрява ..... ко стана нз _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 05, 2005 23:02 Заглавие: Въпрос за 100вт ХиФи хоби кит |
|
|
| Милене,не съм съгласен,че 2N3055 са по-добри от KD503.Усилватели съм правил повече от космите по главата ти.От 1972г. лампови и около 1980 и до днес всякакви.В монтана и Враца произвеждахме какви ли не модели и се оказа,че 2N3055 не издържат и гърмят.Няма да навлизам в подробности,просто ми повярвай,защото съм работил и в развойно подразделение като конструктор и съм правил хиляди експерименти.KD503 се оказа много добър сред евтините транзистори,понякога и превъзхождащ 2SC1579 MJ15003 и др.Със подбрани екземпляри по пробивно напрежение съм правил 500Вт.стъпало,което освем като усилвател ползвахме и за вибростенд за друсане на издерия на 72часова проба при производство,а заводски усилвател не се произвежда с компромиси,който е работил в производство знае.Така,че почти всеки усилвател с по 2 бр.КД503 и 2по 40волта захранване винаги отдава 100Вт. на 4 ома.товар.Качеството на един усилвател не е само ел схемата,а и редица др.неща,като подреждане на елементите на платката,начина на замасяване-в една точка на подходящо място,филтрация на захранването,блокиране на възбуждането по ултразвукова честота и редица др.мерки.Една елементарна схема може да те направи луд,ако не знаеш някои правила на консттруирането,нищо,че това е звукова честота.Понякога възникват самовъзбуждания от некачествени елементи,транзистори с голямо усилване и при липса на осцилоскоп не виждаш възбуждането и вместо да усилва,конструкцията става само за отопление на стаята.Колкото и прости да изглеждат нискочестотните усилватели,винаги има какво да се научи от тях и затова са хиляди схемните решения и модификацийте им.Вече 30г.не преставам да се интересувам от тях и въпреки това някои елементарни на вид уредби ме затрудняват при ремонта.Дерзайте,вие сте млади и има да се учите,а ние-ветераните ще помагаме с опит и знания когато сме в час с даден усилвател. И все пак QUAD e ненадминат! |
|
|
 |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 11:16 Заглавие: Re: Въпрос за 100вт ХиФи хоби кит |
|
|
| wesko dilow написа: | | Милене,не съм съгласен,че 2N3055 са по-добри от KD503.Усилватели съм правил повече от космите по главата ти.От 1972г. лампови и около 1980 и до днес всякакви.В монтана и Враца произвеждахме какви ли не модели и се оказа,че 2N3055 не издържат и гърмят.Няма да навлизам в подробности,просто ми повярвай,защото съм работил и в развойно подразделение като конструктор и съм правил хиляди експерименти.KD503 се оказа много добър сред евтините транзистори,понякога и превъзхождащ 2SC1579 MJ15003 и др.Със подбрани екземпляри по пробивно напрежение съм правил 500Вт.стъпало,което освем като усилвател ползвахме и за вибростенд за друсане на издерия на 72часова проба при производство,а заводски усилвател не се произвежда с компромиси,който е работил в производство знае.Така,че почти всеки усилвател с по 2 бр.КД503 и 2по 40волта захранване винаги отдава 100Вт. на 4 ома.товар.Качеството на един усилвател не е само ел схемата,а и редица др.неща,като подреждане на елементите на платката,начина на замасяване-в една точка на подходящо място,филтрация на захранването,блокиране на възбуждането по ултразвукова честота и редица др.мерки.Една елементарна схема може да те направи луд,ако не знаеш някои правила на консттруирането,нищо,че това е звукова честота.Понякога възникват самовъзбуждания от некачествени елементи,транзистори с голямо усилване и при липса на осцилоскоп не виждаш възбуждането и вместо да усилва,конструкцията става само за отопление на стаята.Колкото и прости да изглеждат нискочестотните усилватели,винаги има какво да се научи от тях и затова са хиляди схемните решения и модификацийте им.Вече 30г.не преставам да се интересувам от тях и въпреки това някои елементарни на вид уредби ме затрудняват при ремонта.Дерзайте,вие сте млади и има да се учите,а ние-ветераните ще помагаме с опит и знания когато сме в час с даден усилвател. И все пак QUAD e ненадминат! |
То хубу обясни ама кажи какъв е моя проблем с бръмаа да е нещо някой транзистор или кондензатор че да ми дава ма късо да ми загравя трафа?Ами тея КД503 на товар 8 ом колко вата ще изкарат е? _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 22:15 Заглавие: Re: Въпрос за 100вт ХиФи хоби кит |
|
|
| irc.bg написа: |
То хубу обясни ама кажи какъв е моя проблем с бръмаа да е нещо някой транзистор или кондензатор че да ми дава ма късо да ми загравя трафа?Ами тея КД503 на товар 8 ом колко вата ще изкарат е? |
Това е като да кажеш имам тука една кола нещо като загрее не върви как да я оправя?
Почни подред де грец, кондензатори,крайни транзистори
Изходната мощност зависи силно от захр. напрежение при едни и същи условия разликата между мощностите с 2н3055 и кд503 ще е незначителна (ако въобще съществува) двата са аналози но 2н3055 май само в мойта маза не се пройзвежда .И двата "свирят" еднакво само че кд 503 издържа повече мъки можеби защото е малко по мощен
та мощноста при класическа схема +/- 35 волта ще е към 60 вт на 8 ома но това на око.
п.с Някъде четах че са крайно неподходящи за аудио понеже са мнооого нелинейни ми вижте характеристиките вярно си е какви са тия Хай Фи усилватели с 2н3055 даже за клас А не стават (от към линейност де иначе за такива правотокови мъчения кд503 е супер добитък ) _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 18:24 Заглавие: |
|
|
Та вече сичко е ок купих си даже КД503 за по 2 лв. А сега остава да видя колко волта трябва да ми вади на изхода след като е 100вт.=?волта _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
|
 |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 19:01 Заглавие: |
|
|
Аве да му ЕБ@ М@ЙК...... ся ко стане нещо май с кондезаторите от де стана 125,5 волта и пак почна бръм ама не дава на късо кво става тука нз някви 125 волта малииииии помагайте
П.С. сори за израза горе
То било 125 променлив! _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна

Последната промяна е направена от irc.bg на Сря Юни 08, 2005 12:20; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 21:51 Заглавие: |
|
|
irc.bg Предлагам ти да го занесеш в някой сервиз или да си вземеш друг:!: _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
irc.bg Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 12:22 Заглавие: |
|
|
Аве да му..... пак то било на уреда за променлив ток вкарва си 57 волта да гу ебна кат са усили пада ама бръм и не се маха, номоже да тръгнееее! _________________ Тичай след мене а аз ще те настигна
 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|