| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2014 11:17 Заглавие: Проблем със CD на CLARION PN2715 |
|
|
Бях пуснал тема за търсене на описание на PN2715. Намерих описание на PN2714 - прикачам го ако потрябва на някого.
Сега за проблема - при минаване в режим CD на дисплея се изписва NO DISC и веднага след това PLEASE EJECT DISC. CD-то изобщо и не опитва да поеме диск. Проблема се е появил след изваждане на заседнал диск ( докато диска е бил вътре се е чувало само леко прещракване). Засядането се е получило по следния начин - натиснат е бутон EJECT за изваждане на диска, и преди той да е излязъл е върнат обратно.
Някой може ли да даде мнение за противоречивите съобщения? Вероятно нещо е станало с механиката но знам ли. Тя изглежда в някакво крайно положение. Рамото с лазера е прибрано до задния капак, леглата на дисковете и те са прибрани едно до друго - както примерно на снимката механика
Не знам какво е разглобявано при изваждането на диска - предполага се че е изаден от човек който е наясно с нещата. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
geordgeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 13, 2014 21:57 Заглавие: |
|
|
| Аз бих пробвал да извадя механиката, ръчно да я върна в първоначалното й положение и да пробвам да я пусна с диск, за да видя какво ще се случи (пробата е хубаво да стане при затворен горен капак на CD-то, заради външното осветяване на някой от фотодиодите на механиката за крайно положение)... Направи опит и пиши дали нещо се случва и какво... |
|
|
 |
palermo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 14, 2014 7:01 Заглавие: |
|
|
Не се занимавай с тази механика.Ще си потрошиш времето и нервите.
Много е сложна.Върни я на клиента така. |
|
|
 |
|