| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
brian198686 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2014 18:06 Заглавие: Проблем с батерия за Робот Прахосмукачка! |
|
|
Здравейте,
Опитах се да си спестя едни парици от оригиналната батерия за Робот прахосмукачката Agama 530 RC, но уви нещо робота не я харесва.
Може и аз да бъркам нещо,но взех акумулаторни батерии VARTA на промоция от LIDL 12 броя по 2100 mAh. На оригиналната батерия са посочени 1500mAh, но това дали е проблем, че съм взел по-силни?
Сега като сложа заместителя всички индикатори светват, но по-слабо и веднага робота подава сигнал за много ниско ниво на батерията и спира!
Когато го включа на зарядно, след 1 мин. зареждането се отменя и дава грешка. Някой да е наясно къде може да бъде проблема?
Ще се радвам да обменим опит и идеи за да се случат нещата! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2014 19:09 Заглавие: |
|
|
| Пробвай да спасиш батериите като ги заредиш с "глупаво" зарядно поне в началото. Явно са много стари. |
|
|
 |
Funtast Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2014 19:23 Заглавие: |
|
|
Пусни снимка на старите и новите батерии, нещо имам съмнение, че старите са били Литиево-Йонни. Еднакви ли са на външен вид?
ПС: Може и робота да е повреден, от написаното от теб не става ясно точно каква е причината за проблема... ...Кажи колко на брой са батериите? И проблема не е заради по-големия капацитед на батериите(според мен). _________________ 17години,
Upgrading myself! |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 15, 2014 19:51 Заглавие: |
|
|
| Новите батерии трябва да направят няколко цикъла заряд/разряд за да влязат в час. В момента няколко от тях вероятно са неразработени и с капацитет от порядъка на няколко стотин mAh, което е далеч от 2 Ah. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 16, 2014 7:31 Заглавие: |
|
|
| Да си види заряднотор най вероятно е скапано и затова са отишли и старите батерии, аман от самоуки майстори ! И да, старите се водят Ni-Mh , не е проблема в типа батерии ! |
|
|
 |
|