| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
aysun_a Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 11:38 Заглавие: вино и ракия |
|
|
колеги някой от вас знаели как се прави вино и ракия
тук 750гр ракия стува 25лв аза виното хи4 да не говорим направо си купуваш 1бутилка химикал вместо вино най евтиното 7лв.
ако някой знае по подробно за това нека да пише. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 11:44 Заглавие: |
|
|
Сериозно ли питаш ? Аз незнам някой да не е наясно с това нещо
Слагаш плодове колкото по сладки толкова по добре в една каца , малко вода , захар ако не са сладки , от време на време ги претакаш и след извесно време виното ти е готово Ще започнат да шушнат и да ти приказват сладки приказки От теб остава само да ги консумираш
Ракията е малко по сложен процес:-) Същото нещо го дестилираш но не пиеш веднага  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 12:04 Заглавие: Re: вино и ракия |
|
|
| aysun_a написа: | колеги някой от вас знаели как се прави вино и ракия
тук 750гр ракия стува 25лв аза виното хи4 да не говорим направо си купуваш 1бутилка химикал вместо вино най евтиното 7лв.
ако някой знае по подробно за това нека да пише. |
Хайде да организираме малко легален износ  _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 12:15 Заглавие: Re: вино и ракия |
|
|
| nankov написа: | Хайде да организираме малко легален износ  |
Точно за там малко трудно ще стане
Този отрасъл там е изключително държавен монопол. |
|
|
 |
nankov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 12:19 Заглавие: Re: вино и ракия |
|
|
| RC написа: | | nankov написа: | Хайде да организираме малко легален износ  |
 _________________ Има 101 причини да се гордея че съм Българин |
|
|
 |
aysun_a Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 12:56 Заглавие: Re: вино и ракия |
|
|
| nankov написа: | | RC написа: | | nankov написа: | Хайде да организираме малко легален износ  |
 |
то4но толкова и аз го знам .слагаш гроздето или сливите или друго. но трябва да си направя и казан от какьв метал трябва дае 4увал 4е са от мед.а за виното на ли трябва да се слагат някакви подправки незнам каквое . тази .акато стигнем до бизнеса от ваша страна има мно хора хасковския край с тоя бизнес ,а един от тоя краъ си е купил мердседес за 30-000лв с колата пренася месо и ракия.не е лоша идея штото скьпите коли не ги претьрсват .4увал 4е от един курс до одрин са му оставали 300 до 400лв |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 19:21 Заглавие: |
|
|
За ракия ще ти трябва партизанин / така по нашия се наричат казаните за варене на ракия /.Но за виното е много лесно.Купуваш си един пластмасов бидон 200-250 л.Купуваш си 200кг грозде сядаш до бидона вземаш една кофа и сваляш всичките зърна от грозда смачкваш ги и кашата я слагаш в бидона.Напълваш го до горе като оставиш минимум един педей до върха празен.Капака на бидона го стискаш леко за да стане малко на елипса и го вкарваш в бидона Там го пускаш и той се изправя и не може да излезе вече през отвора Когато виното почне да кипи то то наляга по капака отдоло но не може да излезе нагоре.Към 16-20 ден вземаш един маркуч вадиш капака по обратния ред вкарваш маркуча до дъното дръпваш си спокойно и почваш да наливаш предварително приготвени пластмасови бутилки от безалкохолно питие пълниш ги .Трябва минимум 100 да излезе вино.После с една бутилка допълваш всяка една до горе равна така че да няма никакъв въздух и и завиваш капачката.Виното ние си променя нито цвета нито вкуса цяла година.Това нещо го практикувам вече третагодина.Даже сега като отворя една двулитрова бутилка си я наливам в четири половин литрови шишета пак от пластмаса било от КОКА КОЛА или ШВЕПС Та да не се развали защото половин литър го пия на два пъти а отвориш ли двулитровата бутилка то след два три дни виното почва да си променя и цвета и вкуса.
Това е в общи линии. Пък ако имаш и партизанин то от кашата която остава след точенето на виното може да си свариш чудесна ракийка .
Самото варене на ракията е цял ретуал който няма описване  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 19:33 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | | ..... защото половин литър го пия на два пъти..... |
На два гълтока ли да го разбирам това?  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 19:49 Заглавие: |
|
|
Жоро както искаш тъй го и разбирай. Аз съм трезвеник Обикновенно на обед двеста грама винце е добре дошло после 10-15 минути сън обезателно и като отида в сервиза ела та гледай Фурия братко Така че една двулитрова ми стига за една седмица Пъм между другото да спомена че тази година само нещо градушка да не мине има толково много гроздове че се чудя отсега наесен къде ще го събера. Вчера го връзвахме и копахме и ако знаеш колко ластари с гроздове само изкърших защото не виждам как би узреяло при толкова завръз. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 06, 2005 19:53 Заглавие: |
|
|
Лошо няма, наесен сме при теб на гроздобер значи  |
|